Τι ζήτησε η ΠΟΣ απο τον Αρχηγό ΓΕΣ
    Την Τετάρτη, 11 Ιουλ. 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΠΟΣ με τον Αρχηγό του ΓΕΣ  Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας.  Στη συνάντηση συμμετείχε ο Διευθυντής ΔΟΙ/ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Αζναουρίδης και από πλευράς ΠΟΣ ο Πρόεδρος Ταξχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος Αντγος εα Σωτήριος Χαρωνίτης και ο αναπληρωτής Γενικός 
Γραμματέας Σχης εα Δημήτριος Ταραντίλης. 

       Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που περιλαμβάνει η πρόσφατη εγκύκλιος Φ10042/οικ. 13567/329/08 Ιουν 2018 του Υπουργείου Εργασίας, με την οποία παρέχονται συμπληρωματικές οδηγίες προσδιορισμού των συντάξιμων αποδοχών και των σχετικών κρατήσεων, για τον υπολογισμό του διπλάσιου χρόνου υπηρεσίας Στρατιωτικών και η κατάθεση προτάσεων από την Ομοσπονδία για θέματα του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ.

      Ειδικά για το θέμα της διαδικασίας αναγνώρισης των συντάξιμων ετών και την καταβολή εισφορών, όσων εισήλθαν στο στράτευμα μετά τον Οκτώβριο του 1990, ζητήθηκε η συνδρομή του ΓΕΣ για τη ρύθμιση/συμψηφισμό όσων ήδη έχουν ξεκινήσει την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, όπως επίσης η συνεργασία και η παροχή των διαθέσιμων στοιχείων προς το ΓΛΚ για τους αποστράτους συναδέλφους, που θα καταθέσουν σχετικές αιτήσεις αναγνώρισης συντάξιμων ετών.

        Ο κ. Αρχηγός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς το προσωπικό και έδωσε σχετικές κατευθύνσεις στο Διευθυντή της ΔΟΙ/ΓΕΣ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εμπεριστατωμένη ενημέρωση και διευκόλυνση των διαδικασιών προς όφελος των ενδιαφερομένων συναδέλφων.

        Τέλος, ο κ. Α/ΓΕΣ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΠΟΣ για τις δραστηριότητες των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, αλλά και το υψηλό φρόνημα των στελεχών, ιδιαίτερα των νεοτέρων, που εντυπωσιάζουν με τον ενθουσιασμό και το ηθικό τους στην εκτέλεση του καθήκοντος.

         Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και η ΠΟΣ εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξαιρετική συνεργασία και ανταπόκριση του κ. Α/ΓΕΣ.

                                                   
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου