Π.Ο.Ε.Σ. προς Τσακαλώτο: Αδιανότητη η σκέψη για περικοπές στις δαπάνες του ΥΠ.ΕΘ.Α. Εφαρμόστε πρώτα τα οφειλόμενα

Π.Ο.Ε.Σ. προς Τσακαλώτο: Αδιανότητη η σκέψη για περικοπές στις δαπάνες του ΥΠ.ΕΘ.Α. Εφαρμόστε πρώτα τα οφειλόμενα
ΠΡΟΣ : Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο                                                        

ΘΕΜΑ : Μειώσεις Δαπανών στο ΥΠ.ΕΘ.Α.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει τον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο τις δυο τελευταίες μέρες, το υπ. Οικονομικών, για να εγκριθεί από τους δανειστές η προσωρινή αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, προτείνει ‘’ισοδύναμα’’ 28 εκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας. Σε έγγραφο δε, που συνοδεύει τα δημοσιεύματα και φέρεται να προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών, του οποίου μάλιστα η προέλευση δεν έχει διαψευσθεί, μεταξύ των άλλων περικοπών που φέρονται να προτείνονται εκ μέρους σας, περιλαμβάνονται και περικοπές ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις μετακινήσεις του προσωπικού.

Η συγκεκριμένη είδηση, εκτός του ότι έχει επιφέρει αναστάτωση στα στελέχη και τις οικογένειες τους, θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα, στον διαρκώς μειούμενο και πενιχρό πλέον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που για μια ακόμα φορά θα κληθεί να συνεισφέρει, τη στιγμή που έγινε δημόσια γνωστό, από τα πλέον επίσημα χείλη του ΓΓ του ΝΑΤΟ κου Στόλτεμπεργκ, ότι αυτοί που ζητούν τις περικοπές από την Άμυνα της πατρίδας μας και μας κουνούν διαρκώς το δάχτυλο, είναι οι ίδιοι που εις βάρος της Xώρας μας που είναι απόλυτα τυπική, δεν τηρούν τις συμβατικές οικονομικές τους υποχρεώσεις εντός της συμμαχίας.   

Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είμαστε βέβαιοι ότι, όπως κι εμείς, έτσι κι εσείς, θεωρείτε αυτονόητο ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις, όταν μάλιστα το Υπουργείο σας δεν έχει: α) συμμορφωθεί πλήρως και ορθώς (κατά το υπολειπόμενο 50%) με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με τις περικοπές στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές, β) εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετακινήσεις του προσωπικού και γ) καταβάλλει το επίδομα υπερωριακής απασχόλησης.

Στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, εξακολουθούμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη και να παρέχουμε την αμέριστη στήριξη μας, ώστε να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, για να αποφευχθεί μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη εις βάρος του προσωπικού, το οποίο αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος στις ΕΔ.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά