Η φρουρά του Πάπα εξοπλίζεται με νέα… τρισδιάστατα κράνη

Κόσμος© www.cnn.gr Κόσμος
Η απόφαση αντικατάστασης των κρανών έγινε καθώς τα παλιά σιδερένια είχαν χτυπήματα και γρατσουνιές, οπότε ο διοικητής της φρουράς αποφάσισε την αντικατάστασή τους με τα νέα 3D κράνη. Επιπλέον κατά τις καλοκαιρινές ημέρες το μεταλλικό κράνος ανεβάζει θερμοκρασία με αποτέλεσμα να είναι ανυπόφορο για τους άντρες της φρουράς.
Το νέο κράνος υπόσχεται περισσότερη άνεση και λιγότερο βάρος. Ζυγίζει μόλις 570 γραμμάρια χωρίς τη διακόσμηση με τα φτερά παγονιού. Το υλικό που είναι κατασκευασμένο απορροφά λιγότερη θερμότητα, ενώ έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κράνους κανάλια εξαερισμού.
Ωστόσο και το νέο κράνος, λένε οι μηχανικοί της κατασκευάστριας εταιρείας, παραμένει ανθεκτικό στα χτυπήματα, στην υπεριώδη ακτινοβολία και στις καιρικές συνθήκες, δεν βλάπτει την υγεία, αλλά επισημαίνουν ότι δεν είναι αλεξίσφαιρο.
Το κάθε κράνος κοστίζει 800 ευρώ και τα έξοδα θα καλυφθούν με χορηγίες, ενώ κάθε ιδιώτης που συνεισφέρει ολόκληρο το ποσό για την αγορά ενός κράνους θα αναγράφεται το όνομά του πάνω σ' αυτό.
Πρόσφατα η Αγία Έδρα ενέκρινε την αύξηση των ανδρών της φρουράς από 110 σε 135, ο μηνιαίος μισθός που προσφέρεται είναι 1.500 ευρώ, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια την Καθολικής Εκκλησίας.
msn
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου