Η ΠΟΜΕΝΣ καλεί τις ενώσεις να διαγραφούν απο την ΠΟΕΣ

ΠΟΜΕΝΣ
Επιστολή με την οποία υπενθυμίζεται το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Ενώσεων Στρατιωτικών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, έστειλε η ΠΟΜΕΝΣ σε Πρωτοβάθμιες Επαγγελματικές Ενώσεις


Αθήνα, 4 Μαΐου 2017
ΠΡΟΣ: Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΛΥΜΝΟΥ – Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ – Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΒΑΛΑΣ – Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΙΛΚΙΣ – Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΟΙΝ: Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού ΓΕΣ προς ανακοινοποίηση σε Ανώτερους Στρατιωτικούς Διοικητές ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ   
ΘΕΜΑ: Συμμετοχή πρωτοβάθμιων Ενώσεων στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

           Αγαπητοί Συνάδελφοι – Μέλη των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Επαγγελματικών Ενώσεων Περιφερειακών Ενοτήτων

  1.             Όπως γνωρίζετε, το γεγονός ότι το άρθρο 50 του Ν.4407/2016 δεν κατέστησε κατά τρόπο πανηγυρικό υποχρεωτική τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων Ενώσεων στην Ομοσπονδία, δεν αναιρεί ότι για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του ως άνω νόμου απαιτείται η συμμετοχή όλων των Ενώσεων στην Ομοσπονδία του εδ.’β της παρ. 4 του άρθρου 50 του Ν.4407/2016, δηλαδή την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
 
  1. Από τις διατάξεις που αφορούν στην χρηματοδότηση των πρωτοβάθμιων Ενώσεων μέσω των συνδρομών των μελών τους (παρ.12),  μέχρι εκείνες που καθορίζουν τον τρόπο έκφρασης μέσω του διαδικτύου (παρ.9), είναι εμφανής η ανάγκη ενιαίας έκφρασης και οργάνωσης της θεσμικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών, που ξεκινά από τις κατά τόπους Ενώσεις και ολοκληρώνεται με την λειτουργία της Ομοσπονδίας.

  1. Προς τούτο άλλωστε και η ισχύς των διευκολύνσεων, που προβλέπονται στην παρ. 7 του άρθρου 50 του Ν.4407/2016 τίθεται εκ του νόμου υπό την αίρεση της συμμετοχής στην Ομοσπονδία και της συμμόρφωσης με τους καταστατικούς σκοπούς και τις αποφάσεις των οργάνων της, καθόσον σύμφωνα με την παρ. 13 αναφέρεται ότι “το πρωτοβάθμιο σωματείο που διαγράφεται προσωρινά αποστερείται των προνομίων της παραγράφου 7 του παρόντος άρθρου, για όσο χρόνο διαρκεί η προσωρινή διαγραφή”.

  1. Ενόψει των ανωτέρω, σας καλούμε να επανεξετάσετε μέσω των αρμόδιων κατά το Καταστατικό της Ένωσής σας οργάνων, τη συμμετοχή σας στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. και να προβείτε το συντομότερο δυνατό στις απαραίτητες διατυπώσεις προς τούτου.

  1. Μέχρι τότε, παρακαλούμε τους Ανώτερους Στρατιωτικούς Διοικητές των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων να μεριμνούν για την ορθή εφαρμογή του νόμου και την διαπίστωση της συνδρομής όλων των προϋποθέσεων προκειμένου για την εφαρμογή του.

                                                           Με εκτίμηση

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
             Ο                                                                                                  Ο
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου