Η ΕΣΠΕΕΑΡ προτείνει Ταγματαρχη και αντίστοιχων στην συνταξιοδοτηση

Στην δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί το σχέδιο νόμου με θέμα 
Άρθρο 02 – Αποστρατευτικός βαθμός Εθελοντών Μακράς Θητείας
 
 
 Η ΕΣΠΕΕΑΡ για το άρθρο 2 που αφορά τον αποστρατευτικό βαθμό, διαφωνεί και εμμενει στην από κοινού πρόταση της με την ΠΟΕΣ, η οποία μπορεί να μην αιρει την αδικία των ΕΜΘ, αλλά είναι σαφώς ευμενεστερη από την κατατεθημενη.
 
11 Απριλίου 2017, 22:41 | Ευάγγελος Κουτρουφίνης Πρόεδρος ΕΣΠΕΕΑΡ
 
Κύριε υπουργέ παρακαλούμε όπως υιοθετήσετε την πρόταση του Γνωμοδοτικού σας οργάνου (σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.4407/2016),της Π.Ο.Ε.Σ. η οποία μπορεί να μην άρει την αδικία της εν λόγω κατηγορίας προσωπικού αλλά είναι προφανώς ευμενέστερη από την κατατεθειμένη. Σας ευχαριστούμε. Για την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.). Η πρόταση έχει ως εξής:
Στην παρ. 6 του άρθρου 13 του ν.1848/1989 (Α’ 112) προστίθεται δεύτερο εδάφιο, ως
εξής:
«Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την απονομή αποστρατευτικού βαθμού Ταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας βαθμού Λοχαγού και αντιστοίχων που τίθενται σε αποστρατεία, κατά παρέκκλιση του προβλεπόμενου στο πρώτο εδάφιο της παρ.4 του παρόντος άρθρου καταληκτικού τους βαθμού.».
Για την βαθμολογική τους εξέλιξη ισχύει η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (γνωμοδοτικού σας οργάνου σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν. 4407/2016) όπως αυτή περιγράφετε στον Δικτυακό Ιστότοπό της και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.poes.gr/index.php/epikairotita/1603-vathmologiki-ekseliksi-emth-niki-tis-poes

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου