Οπλίτης Ιατρός θα επισκέπτεται τη Ψέριμο μία φορά την εβδομάδα.Οπλίτης Ιατρός θα επισκέπτεται τη Ψέριμο μία φορά την εβδομάδα.
Την λύση αυτή προώθησε  το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης ιατρού στο νησί.
Την ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός,κατά τη διάρκεια συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και η ηγεσία του Υπουργείου την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός είπε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζονται οι δομές υγείας των μικρών νησιών με γιατρούς οπλίτες.
Συγκεκριμένα ανέφερε : θέλω να ανακοινώσω στους νησιώτες των Αρκιών και της Ψερίμου, ότι το οξύ πρόβλημα της έλλειψης γιατρού στο νησί τους λύνεται μόνιμα,μετά από συντονισμένες προσπάθειες των δυο Υπουργείων, φέρνοντας μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή των ακριτών νησιωτών.
Επί του πρακτέου, εξήγησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ότι σε συνεργασία το Λιμενικό Σώμα με τον Στρατό, στην Ψέριμο θα πηγαίνει από την Κω γιατρός μία φορά τη βδομάδα και στους Αρκιούς γιατρός από την Πάτμο.
Για τον μήνα Απρίλη, έχουν ήδη προγραμματιστεί οι επισκέψεις των γιατρών: στις 4, στις 18 και στις 25 του Απρίλη για την Ψέριμο και στις 5, στις 21 και στις 24 του Απρίλη για τους Αρκιούς.


http://kalymnos-news.gr/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου