Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ σε ΠΟΕΣ‏ για τους καταταγέντες 1990-1992

Το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, με αφορμή πρόσφατο υπόμνημα της ΠΟΕΣ που κοινοποιήθηκε και στον ΑΝΥΕΘΑ αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Η πρόσφατη επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με ΑΠ 35/20 Απρ 2015,  προκαλεί ερωτηματικά.

Η ηγεσία των Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να κάνει δεκτή κανενός είδους διαφοροποίηση μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνεπώς  η ΠΟΕΣ οφείλει να ξεκαθαρίσει για ποιό λόγο διαφοροποιεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε προνομιούχους και μη, σε δικαιούμενους αποκατάστασης και σε ανεπίστρεπτα αδικημένους, εμμένοντας σε αποκατάσταση μόνο όσων κατατάγησαν από το 1990 έως 1992, εξαιρώντας από οποιαδήποτε διεκδίκηση όσους υπηρετούντες κατετάγησαν από το 1992 και μετά.
 
Ασφαλώς οι καταταγέντες 1990-1992, έχουν υποστεί μεγαλύτερη αδικία καθώς με το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο είχαν αυξημένες συνταξιοδοτικές προσδοκίες. Η βίαιη όμως μεταβολή του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του στρατιωτικού προσωπικού και των σωμάτων ασφαλείας με τον μνημονιακό νόμο 3865/2010 αφορά το σύνολο του προσωπικού που κατετάγη από το 1990 και μετά και συνεπώς η προσπάθεια αποκατάστασης ενός ομαλού μεταβατικού σταδίου θα πρέπει να αφορά το σύνολο των πληγέντων.
 
Αναμένουμε από την ΠΟΕΣ να υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση χωρίς αποκλεισμούς. Η σημερινή κυβέρνηση διεξάγει έναν αγώνα για μια συνολική αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της μνημονιακής πολιτικής που επιβλήθηκε στη χώρα οδηγώντας μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στην απόγνωση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι προσπάθειας για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά