Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά την επίσκεψη του στην 114 Πτέρυγα Μάχης‏


Η σημερινή επίσκεψη στην Τανάγρα είχε ένα συγκεκριμένο σκοπό. Να ενημερωθώ επιτόπου για τη συνεργασία που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.

 

            Αυτή η συνεργασία έχει ξεχωριστή σημασία. Αποδεικνύουμε ότι παρά την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εξακολουθούμε να έχουμε ένα αμυντικό σύστημα από τα καλύτερα, που το εμπιστεύονται και ξένες χώρες.

 

            Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο αεροπορίες είναι πολύ συγκεκριμένη και βέβαια η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και η εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ από Έλληνες πιλότους, πάνω στα μαχητικά αεροπλάνα του κοινού τύπου που διαθέτουν και οι δύο πολεμικές αεροπορίες.

 

            Θα ήθελα, για μία ακόμα φορά, με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψης, να υπογραμμίσω την ξεχωριστή σημασία που έχει για τη χώρα μας το αμυντικό μας σύστημα.

 

            Σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία. Αύριο θα επισκεφθούμε και άλλες μονάδες των άλλων κλάδων. Και τούτο, διότι σε αυτόν το χώρο εξακολουθεί να καλλιεργείται υψηλό αίσθημα εθνικού καθήκοντος.

 

Και αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και την πίεση που ασκείται από τη δημοσιονομική συγκυρία, ανταποκρίνονται στο καθήκον τους με αξιοπρέπεια, με αποτελεσματικότητα, με επαγγελματισμό, πάνω απ’όλα όμως, με πατριωτική ψυχή.

 

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς, σταθερότητας προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και προς τη Διεθνή Κοινότητα. Διότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, με το άριστο στελεχιακό δυναμικό, με τις εξαίρετες υποδομές, πραγματικά έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παράγοντας ασφάλειας, ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και πάντοτε στην υπηρεσία του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά