Έγκαιρες υποδομές, στήριξη του προσωπικού και ανταποδοτικά έργα για την έλευση των F-35 ζητά το ΠαΣοΚ από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά τόσο με τα έργα στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα ώστε να μπορούν να δεχτούν τα F-35 όσο και μετά την έλευση τους.
Οτομεάρχης Άμυνας του ΠαΣοΚ Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την οποία ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, την πορεία προετοιμασίας της 117 ΠΜ και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των υποδομών.
Η επερώτηση του συνέπεσε με την επίσκεψη του στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Μονάδας, Σμήναρχο Δημήτριο Σακοράφα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν οι προοπτικές και οι απαιτήσεις που δημιουργεί η εγκατάσταση της νέας Μοίρας αεροσκαφών F-35 στην 117 Πτέρυγα Μάχης.
Με την ερώτησή του ζητά ακόμη να ενημερωθεί η Βουλή για τον σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με τη στελέχωση της νέας Μοίρας, τη στέγαση και τη συνολική μέριμνα για το προσωπικό και τις οικογένειές του, καθώς και για το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να διεκδικήσει ανταποδοτικά έργα για την Ηλεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι το συνολικό ύψος των έργων εκτιμάται ότι μπορεί να προσεγγίσει τα 500 εκατ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του από την 117 Πτέρυγα Μάχης ο κ. Κατρίνης τόνισε πως «με πατριωτική ευθύνη, το ΠαΣοΚ θα ελέγχει την πορεία του προγράμματος, ώστε η Ανδραβίδα να είναι έτοιμη να υπηρετήσει με αξιώσεις την ασφάλεια, την ισχύ και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, με στήριξη των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και έμπρακτη ανταπόδοση στους πολίτες της Ηλείας».
Συμπλήρωσε δε πως «η έλευση των F-35 στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα θα ενισχύσει ουσιαστικά την αποτρεπτική ισχύ Πολεμικής Αεροπορίας και θα αναβαθμίσει την στρατιωτική ισχύ της χώρας. Αυτό προϋποθέτει, αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και έγκαιρη προετοιμασία των υποδομών, τόσο αυτών που θα υποδεχθούν τα F-35, όσο και αυτών που θα αφορούν στο προσωπικό της αναβαθμισμένης, πλέον, 117 ΠΜ.
Πάνω απ’ όλα, απαιτεί έμπρακτη στήριξη στους ιπταμένους, στους τεχνικούς και σε όλο το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ανταποδοτικά έργα στην τοπική κοινωνία, αφού το συνολικό κόστος των έργων ενδέχεται να προσεγγίσει, συνολικά, τα 500 εκατ. Ευρώ», στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το έργο.
Tovima.gr
0 $type={blogger} :
Δημοσίευση σχολίου