Ο Δένδιας στην παρέλαση στην Τρίπολη

 




Με περιορισμένη συμμετοχή και κάτω από συνεχή βροχή πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025, η παρέλαση για την 204η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, κορυφαίο ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης.

Μαθητές εκτός παρέλασης – Παρών ο στρατός και λίγοι σύλλογοι

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν σημαντικά την έκβαση της παρέλασης, καθώς οι μαθητές δεν συμμετείχαν, ενώ εμφανίστηκαν λίγοι τοπικοί σύλλογοι και τμήματα του στρατού. Η εικόνα ήταν σαφώς πιο περιορισμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, χωρίς ωστόσο να λείπει ο συμβολισμός της ημέρας.

Παρών ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση και έστειλε μήνυμα ενότητας και ιστορικής μνήμης, υπογραμμίζοντας πως η Άλωση της Τριπολιτσάς παραμένει ορόσημο στον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Η μνήμη ζωντανή παρά τις δυσκολίες

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το κλίμα ήταν φορτισμένο συγκινησιακά. Οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τη θυσία των προγόνων και την καθοριστική στιγμή που έκρινε την πορεία της Επανάστασης του 1821, στέλνοντας το μήνυμα ότι η μνήμη παραμένει ζωντανή ακόμη και όταν οι εξωτερικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μεγάλες εκδηλώσεις.

Η Τρίπολη γιόρτασε σήμερα, με πιο λιτό αλλά ουσιαστικό τρόπο, το ιστορικό της χρέος προς τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους αγωνιστές της Ελευθερίας.

 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά