Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός του Στρατού Ξηράς μετά από καταγγελίες για ακραίο stalking – Στο Στρατοδικείο με εντολή Δένδια




Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός του Στρατού Ξηράς μετά από καταγγελίες για ακραίο stalking – Στο Στρατοδικείο με εντολή Δένδια

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε υψηλόβαθμος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, έπειτα από σοβαρότατες καταγγελίες δύο γυναικών για συστηματική παρενόχληση, απειλές και εκβιασμούς, στο πλαίσιο ενός κακοποιητικού μοτίβου συμπεριφοράς που ξεπερνά τα όρια του «stalking». Η απόφαση ελήφθη με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και ο αξιωματικός πρόκειται να δικαστεί στο Στρατοδικείο – δίκη που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές.






Το ζήτημα αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Ιορδανίδου και η εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA. Οι δύο γυναίκες μίλησαν ανοιχτά, περιγράφοντας τη μετατροπή της ζωής τους σε καθημερινό εφιάλτη, υπό το βάρος απειλών, παρακολούθησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Αγρίνιο: Καταγγελία για stalking εξελίχθηκε σε επεισοδιακή… τριγωνική αντιπαράθεση

Η πρώτη καταγγέλλουσα αποκάλυψε πως ο αξιωματικός ξεκίνησε με προσποιητή φιλική διάθεση το 2019, για να περάσει γρήγορα σε καταχρηστικές συμπεριφορές. Δημιούργησε ψεύτικα προφίλ με τα στοιχεία της σε social media και εφαρμογές μηνυμάτων, απαντώντας στον εαυτό του και δημιουργώντας εικονικούς «ερωτικούς» διαλόγους, με σκοπό να την εκβιάσει και να την ελέγξει. Οι απειλές ήταν συνεχείς, ενώ όπως καταγγέλλει, την παρακολουθούσε καθημερινά στην εργασία και στο σπίτι της, φτάνοντας να χτυπά την πόρτα του διαμερίσματός της όταν ήταν μόνη με τα ανήλικα παιδιά της.





«Οι κλήσεις του έφταναν τις χιλιάδες καθημερινά. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν. Έχω πλέον πρόβλημα υγείας από όλη αυτή την πίεση, έχω βγάλει αυτοάνοσο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας να μη ζήσει άλλη γυναίκα κάτι αντίστοιχο.

Η δεύτερη γυναίκα κατήγγειλε αντίστοιχα φαινόμενα: συχνές ενοχλήσεις στο επαγγελματικό της περιβάλλον, απειλές κατά της ζωής της, εκφοβισμούς για το παιδί της και ακόμα και ύβρεις προς τις συναδέλφους της και τους γονείς της. Ο αξιωματικός απειλούσε πως θα διαλύσει τη ζωή της και θα καταστρέψει τους ανθρώπους γύρω της.

Ανατριχιαστική είναι και η μαρτυρία για τη στάση των Αρχών: όταν απευθύνθηκε στην Αστυνομία, οι αστυνομικοί, μάρτυρες των δεκάδων κλήσεων, τη ρώτησαν αν έχει κάποιον συγγενή να «του ρίξει ξύλο», παραδεχόμενοι πως διαφορετικά «δεν θα βγάλει άκρη».

Η υπόθεση προκαλεί ήδη πολιτικό και κοινωνικό σάλο, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι αρκετοί στρατιωτικοί, συνάδελφοι του κατηγορούμενου, εμφανίζονται ως μάρτυρες κατηγορίας στη διαδικασία.






Μετά από όλα αυτά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας διέταξε άμεση διαθεσιμότητα του αξιωματικού, τονίζοντας με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τέτοιες συμπεριφορές στους κόλπους του στρατεύματος.

Pelop Ειδησεις - Τελευταίες Ειδήσεις και νέα από τη Πάτρα, την Ελλάδα - Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός του Στρατού Ξηράς μετά από καταγγελίες για ακραίο stalking – Στο Στρατοδικείο με εντολή Δένδια
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά