Επετειακή εκδήλωση του Δ’ΣΣ για τα 120 χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα

 


To Δ ́ΣΣ, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση με θέμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, 1904-1908» στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΕΝΗΣ», την Τετάρτη 16 Οκτ 24 και ώρα 18:30.

Στο κατάμεστο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πολύστυλου κ. Σωφρόνιος, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ΣΣ Σταύρος Παπασταθόπουλος, αρκετοί φορείς της περιοχής, Αξιωματικοί του Στρατού και πολλοί άλλοι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάβανε ομιλίες από:

– Την κ. Ελπίδα Βόγλη, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

– Τον κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, Καθηγητή Λαογραφίας και Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

– Τον Στρατηγό ε.α. Χαράλαμπο Λαλούση, Επίτιμο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

β. Συζήτηση – Ανταλλαγή απόψεων, υπό τον συντονισμό της κ. Ευαγγελίας Πάλλα, Ιστορικό του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

γ. Ξενάγηση από τον Συγγραφέα – Διοργανωτή Ιστορικών Εκθέσεων Σχη (ΥΦ) ε.α. κ. Βασίλειο Νικόλτσιο στην έκθεση του Πολεμικού Μουσείου  Θεσσαλονίκης, που αφορά σε κειμήλια και στολές του Μακεδονικού Αγώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου