Ο κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατανόησε τα προβλήματα και την πρόταση του ΣΑΣΜΥ, ο Αρχηγός ΓΕΣ βελτίωσε το θεσμικό πλαίσιο για τον τρόπο χορήγησης των ειδικών Αδειών.


ΣΑΣΜΥ: Δηλώνουμε την ευαρέσκεια μας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια Νικόλαο, τον κ. Αρχηγό ΓΕΣ Γεώργιο Κωστίδη καθώς και στους βουλευτές Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο ( ΣΥΡΙΖΑ,) Βασίλειο Μεταξά, Θανάση Παφίλη, Νίκο Παπαναστάση και Βιβή Δαγκα (ΚΚΕ) , για τους παρακάτω λόγους. 

Ιστορικό: 
Ο ΣΑΣΜΥ είχε προωθήσει έγγραφο 
με αριθμό πρωτοκόλλου .:08/2024 Τρίκαλα στις 16 Φεβ 2024 , (δείτε παρακάτω link). 

https://www.sasmy.gr/%ce%ad%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b1/3053/

✓προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με κοινοποίηση σε όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου και τα Γενικά Επιτελεία 
✓με θέμα: Υγειονομική Περίθαλψη, γνωμάτευση ανώτατης υγειονομικής επιτροπής, χορήγηση αδειών.
 με το οποίο ζητούσε:
✓ την μείωση της γραφειοκρατίας 
✓ και την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μελών του που δικαιούνται ειδική άδεια λόγω βαριών νοσημάτων τέκνων και οικείων, 
✓ με εναρμόνιση του χρόνου επαναυποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών με αυτό της γνωμάτευσης της ανώτατης υγειονομικής επιτροπής (ΚΕΠΑ-ΑΣΥΕ),  
✓Το έγγραφο του ΣΑΣΜΥ είχαν προωθήσει με αναφορά και ερώτηση δια μέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και οι Βουλευτές του ΚΚΕ. Βασίλειος Μεταξάς, Νίκος Παπαναστασης, Θανάσης Παφιλης και Βιβή Δαγκα . 

✓Ο υπουργός είχε απαντήσει στις ερωτήσεις των παραπάνω βουλευτών ότι θα δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρχει βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.( Δείτε στα παρακάτω link την αναφορά και ερώτηση & απαντήσεις κ. υπουργού) 

 https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=8525ac9a-3389-4e07-a26e-b11d00e53112

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=20ad4009-cdd6-4293-b7fa-b13000f4f301

✓Το ΓΕΣ/Β1 στις 04 Ιουλίου 2024, όπως φαίνεται σε συνημμένο έγγραφο ενημέρωσε το προσωπικό του ΣΞ ότι :
✓ Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που δόθηκαν για τη µείωση της γραφειοκρατίας και προς διευκόλυνση όσων λαµβάνουν την ειδική άδεια λόγω νοσηµάτων τέκνων και οικείων υπήρξε τροποποίηση - ρύθμιση. (όπως ζήτησε ο ΣΑΣΜΥ). 

Δηλαδή πλέον :

1. Η διάρκεια της εγκριτικής απόφασης ταυτίζεται µε τη χρονική διάρκεια ισχύος των σχετικών πιστοποιητικών αναπηρίας από την αρµόδια Υγειονοµική Επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α) ή από τις ιατρικές γνωµατεύσεις των οικείων, κατά Κλάδο, Υγειονοµικών Επιτροπών. 

2. Κατά το πρώτο πενθήµερο ∆εκεµβρίου, ο/η ενδιαφερόμενος/-νη οφείλει να υποβάλλει στο ΓΕΣ/Β1/7α απευθείας από την Μονάδα-Υπηρεσία του/της. 
✓Ώστε να μην κάνουν " βόλτα"τα προσωπικά δεδομένα των στελεχών στα ενδιάμεσα κλιμάκια που όπως είχε επισημάνει ο ΣΑΣΜΥ σε μερικές περιπτώσεις ήταν είναι ακόμη και 6 (Λόχος – Μονάδα – Ταξιαρχία – Μεραρχία – ΣΣ – Στρατιά – ΓΕΣ).

✓Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΣΑΣΜΥ θα ήθελε να εκφράσει δημόσια την Ευαρέσκεια του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια Νικόλαο για τα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε καθώς και προς τον κ. Αρχηγό του ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη που υλοποίησε τις κατευθύνσεις με την έκδοση και τροποποίηση της συγκεκριμένης διαταγής. 

✓Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές που ανέδειξαν τα προβλήματα των μελών μας διαμέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

✓Αναμένουμε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να ενσκήψει δίνοντας λύσεις και σε άλλα προβλήματα που έχουμε ως σύνδεσμος αναδείξει. 

✓Ο ΣΑΣΜΥ υπόσχεται στα μέλη του ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τους προβληματισμούς τους, προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις προς όφελος και των ίδιων αλλά και της υπηρεσίας.

✓Ένας από τους σκοπούς του ΣΑΣΜΥ όπως φαίνεται από το καταστατικό του είναι :

"Η ενίσχυση της συναδελφικότητας της αλληλεγγύης και η συλλογική προσφορά στο Στρατό Ξηράς την Πατρίδα, τους Εθνικούς Σκοπούς και το Έθνος."

✓Προτρέπουμε όλους τους αποφοίτους ΣΜΥ να γίνουν μέλη της οικογένειας του ΣΑΣΜΥ πατώντας παρακάτω σύνδεσμο. 

https://www.sasmy.gr/%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b7/

Με εντολή προέδρου 
Για το ΔΣ
Γεώργιος Κυλινδρής 
Γενικός Γραμματέας ΣΑΣΜΥ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά