Εκτός ΑΣΕΠ: 1.900 μόνιμες προσλήψεις σε Ένοπλες Δυνάμεις και ΕΛΑΣ






Δύο προκηρύξεις, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 1.900 ένστολων μόνιμων υπαλλήλων αναμένονται να εκδοθούν σύντομα, όπως έχει αποκαλύψει το workenter.gr.

Οι συγκεκριμένες προκηρύξεις, που θα εκδοθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, δεν θα υπόκεινται στα κριτήρια που προβλέπει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.
ADVERTISEMENT



Προσλήψεις Εκτός ΑΣΕΠ: Οι Νέες Προκηρύξεις για ΕΠΟΠ και Ειδικούς Φρουρούς

Η πρώτη προκήρυξη αφορά την πρόσληψη ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ οι αντίστοιχες πλατφόρμες θα ενεργοποιηθούν εντός των ημερών. Θα ακολουθηθούν ξεχωριστές διαδικασίες για προσλήψεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό.












































Η δεύτερη προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη 300 Ειδικών Φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι αναμένεται να δημοσιευθούν άμεσα συνολικά τέσσερις προκηρύξεις για την πρόσληψη νέων στελεχών ΕΠΟΠ. Ειδικότερα:Στρατό Ξηράς (ΣΞ)
Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)
Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ)
Νομικό Σώμα Ενόπλων Δυνάμεων

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 28ο. Για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) το όριο ηλικίας είναι 31 ετών.
Απαραίτητα προσόντα

Οι ΕΠΟΠ πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια
Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι υπηρετούντες ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ
Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες
Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται για την εκάστοτε ειδικότητα
Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων
Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους

Στις προκηρύξεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας.
Ειδικοί Φρουροί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του workenter.gr, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει μόνο την εγγραφή των πιστώσεων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για να προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης.

Εκτιμάται ότι εντός του Αυγούστου η προκήρυξη θα δοθεί σε δημοσιότητα δεδομένου ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισπεύδει την διαδικασία για να καλύψει κρίσιμα κενά.
Ειδικοί Φρουροί 2024 – Δείτε τα κριτήρια

Η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών γίνεται με βάση τα κατωτέρω αντικειμενικά κριτήρια:Το γενικό βαθμό Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε. (Β’ κύκλου) ή ΕΠΑ.Λ.
Το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας
Την κατοχή τίτλου σπουδών δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών». Τίτλοι σπουδών ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. έστω και αν χαρακτηρίζονται ισότιμοι δεν λαμβάνονται υπόψη.
Την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά, εφόσον δεν τους έχει αφαιρεθεί η αντίστοιχη ειδικότητα
Την κατοχή άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας, μοτοποδηλάτου ή αυτοκινήτου. στ. Αν είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού
ΠΗΓΗ: workenter.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά