ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Π.ΟΜ.Α.Σ. ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM

 





Την 23η Μαρτίου 2024, μετά από τιμητική πρόσκληση της Λέσχης Στρατηγών και Ναυάρχων της Σερβίας (Club of Generals and Admirals of Serbia) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.Α.Σ.) παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο «FROM AGGRESSION TO A NEW JUST ORDER», που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι την 22α και 23η Μαρτίου 2024, στη Λέσχη Αξιωματικών Βελιγραδίου.

 

Ακολουθεί δελτίο τύπου:


Την 23η Μαρτίου 2024, μετά από τιμητική πρόσκληση της Λέσχης Στρατηγών και Ναυάρχων της Σερβίας (Club of Generals and Admirals of Serbia) η Ομοσπονδία μας παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο «FROM AGGRESSION TO A NEW JUST ORDER», που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι την 22α και 23η Μαρτίου 2024, στη Λέσχη Αξιωματικών Βελιγραδίου.

 

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται κάθε πέντε (5) χρόνια, μεταξύ των άλλων, από το «Φόρουμ Βελιγραδίου για έναν Κόσμο Ίσων», με Πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας και από τη «Λέσχη Στρατηγών και Ναυάρχων της Σερβίας», στη μνήμη των ανθρώπινων θυμάτων, των καταστροφών και των ζημιών που προκλήθηκαν, από την έναρξη της εγκληματικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της (τότε) Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, 25 χρόνια πριν, το 1999.

 

Η Ομοσπονδία μας στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στα γεγονότα της 24ης Μαρτίου 1999 και την καταδίκη της δολοφονικής ΝΑΤΟϊκής επίθεσης, που εκφράστηκε, τις επόμενες ημέρες και μήνες από την επίθεση, με δυναμικές και αποφασιστικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού και λαϊκού κινήματος της χώρας μας, μαζί με τις διαμαρτυρίες πλήθους στρατευμένων, υπαξιωματικών και αξιωματικών, αποτέλεσμα των οποίων ήταν το Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, που συμμετείχε σε πολεμική αποστολή στην Αδριατική Θάλασσα, κατ΄ εντολή της τότε κυβέρνησης, να πλέει βουβό, απείθαρχο, άπραγο και «αναξιόπιστο» στα μάτια του Αμερικανού Ναυάρχου, επικεφαλής της αποστολής. Αναφέρθηκε επίσης και καταδίκασε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά και στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

 

Τέλος, αφού τόνισε ότι όλοι οι λαοί θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, απαίτησε και ακούστηκε διεθνώς, να επιστρέψει άμεσα η Φ/Γ ΥΔΡΑ, που βρέθηκε με εντολή της νυν κυβέρνησης στην Ερυθρά Θάλασσα, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη πολεμική επιχείρηση που σχεδιάστηκε ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την επιχείρηση «ASPIDES», που αφενός δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, αλλά του εφοπλιστικού κεφαλαίου και αφετέρου καθιστά τη χώρα μας στόχο αντιποίνων, αλλά και να μην φύγει ποτέ ξανά Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά