Εκλογές στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης: Πότε θα διεξαχθούν






Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τη διενέργεια των εκλογών, που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.


Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Ένωσης:


α. Για τις περιφέρειες των Στρατοδικείων Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ξάνθης, Χανίων και Ιωαννίνων η 8η Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα.

β. Για τις περιφέρειες Αθηνών και Πειραιώς η 15η Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου ή αν αυτό δεν είναι εφικτό σε άλλο χώρο του Στρατοδικείου.


Στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και «κατόπιν της συγκρότησης αυτού σε σώμα μετά την παραίτηση δύο (2) μελών αυτού (και δη, της ταμία, Στρατιωτικού Δικαστή Β’ ΔΗΜΟΥ Βασιλικής και του μέλους, Στρατιωτικού Δικαστή Α’ ΚΑΤΣΑΜΠΕΡΗ Δημητρίου) και την αντικατάστασή τους από τον Στρατιωτικό Δικαστή Β’ ΛΙΒΙΣΙΑΝΗ Αγαπητό (στον οποίο ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Ταμία) και την Στρατιωτικό Δικαστή Γ’ ΣΤΡΟΜΠΟΥΛΗ Μαγδαληνή, ορίστηκαν οι ημερομηνίες για την εκλογική διαδικασία και την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου.
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. για την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης: Τα αιτήματα


Ωστόσο, τα πάγια αιτήματα της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης δείχνουν να παραμένουν. Όπως ανέφεραν στην τελευταία έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους «με βάση την παραδοχή ότι οι στρατιωτικοί δικαστές (πρέπει να) απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, ασφαλώς όμοια με αυτή που έχουν όλοι οι λοιποί δικαστές (καθόσον η λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία των δικαστών δεν απονέμεται σ’ αυτούς χάριν των ιδίων, αλλά των πολιτών που τίθενται υπό την κρίση τους), ανακύπτει ευθέως η ανάγκη η πολιτεία να ενσκήψει στα θεσμικά προβλήματα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, εφαρμόζοντας το Σύνταγμα, ώστε να αναβαθμίσει την υπηρεσιακή κατάσταση των μελών της, εξομοιώνοντάς τους ως προς όλα με τους συναδέλφους τους της κοινής δικαιοσύνης».

Και όπως προσέθεταν «μετά την παρουσία στη Συνέλευση του Προέδρου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου και τη διαβεβαίωσή του για άμεση έναρξη των εργασιών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που συστάθηκε για την υλοποίηση της επιταγής της προμνησθείσας συνταγματικής διάταξης, η οποία επιβάλλει την πλήρη εξομοίωση των στρατιωτικών δικαστών με τους συναδέλφους τους της κοινής δικαιοσύνης, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης δηλώνει ότι είναι έτοιμη να εισφέρει τις προτάσεις της στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας μπορεί να οδηγήσει στην υλοποίηση της διάταξης του άρθρου 96 παρ. 5 Σ, η οποία παραμένει ακόμα η τελευταία θεσμική εκκρεμότητα της πρόσφατης συνταγματικής αναθεώρησης».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά