Επαναλειτουργεί από χθες το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο της Καλαμάτας
















Ανοιξε χθες την πύλη του κι επαναλειτουργεί μετά από 5,5 χρόνια, ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, το στρατόπεδο Παπαφλέσσα του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα


Χθες υποδέχθηκε τους πρώτους 220 νεοσυλλέκτους και μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να καταταγούν πάνω από 800 άτομα, από τη Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αρκαδία, τη Ζάκυνθο, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων έχει προγραμματιστεί στις 24 Νοεμβρίου.

Οπως μας ενημέρωσε ο διοικητής του Συντάγματος - συνταγματάρχης Δημήτρης Λυμπερέας, μετά την ορκωμοσία οι περισσότεροι νεοσύλλεκτοι της Στ’ ΕΣΣΟ του 2023 θα πάρουν φύλλο πορείας για παραμεθόριες περιοχές (νησιά κι Εβρο), ενώ 200 με 300 θα παραμείνουν στο στρατόπεδο της Καλαμάτας για περαιτέρω εκπαίδευση.


Για τη στελέχωση και την ετοιμότητα του 9ου Σ.Π. ο διοικητής του διαβεβαίωσε ότι “λειτουργούμε όπως παλιά, όπως πρέπει”.

* Για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας ως Κέντρου Εκπαίδευσης και την υποδοχή των πρώτων φαντάρων, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε:

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας. Το στρατόπεδο Παπαφλέσσα και το ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού ‘Γιαννιτσά’ ενισχύεται και πάλι με νεοσύλλεκτους, αλλά και μόνιμους αξιωματικούς, συνεχίζοντας αδιάλειπτα την ιστορία του στη διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας και στην ενίσχυση της άμυνας της πατρίδας μας. Σημαντικά είναι δε και τα συνοδά οφέλη για την πόλη μας και την τοπική οικονομία. Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τους εκατοντάδες νέους, απ’ όλη τη χώρα, και τους ευχόμαστε καλή θητεία”.


eleftheriaonline.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά