Ιωάννης Κεφαλογιάννης : δεν υπήρξε καμία απώλεια πολεμικού υλικού στο Στεφανοβίκειο

 




Συνέντευξη ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στα «Παραπολιτικά 90,1» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή

Για το πρόγραμμα «Θητεία ευκαιρία»

Με το πρόγραμμα «Θητεία ευκαιρία» θα προσφέρεται ποιοτικός χρόνος στους νέους της πατρίδας μας κατά τη διάρκεια της θητείας. Μέσα από ένα πλαίσιο το οποίο σχεδιάζουμε με τον Υπουργό κύριο Δένδια, θα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης που θα αξιοποιείται στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Το πιστοποιητικό αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα και ενδεχομένως, σε συνεννόηση με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, να υπάρχει μοριοδότηση ακόμα και σε προκηρύξεις του δημοσίου.

Οι ειδικότητες θα καλύπτουν καθημερινές ανάγκες. Για παράδειγμα, η ειδικότητα του ναυαγοσώστη για τις παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες, ή οι πρώτες βοήθειες, για την Πολιτική Προστασία, χειριστές μηχανημάτων, τεχνικά επαγγέλματα, μάγειρες κ.α.

Τα μαθήματα δεν θα γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο, θεωρητικά ή πρακτικά μόνο στο πεδίο, αλλά θα πραγματοποιούνται και με ψηφιακά μέσα (tablet).

Ο στόχος είναι από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου του 2024 να μπορούν να παρέχονται όλες αυτές οι δεξιότητες, μέσα από τα κέντρα δια βίου μάθησης του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

 

Για την ενεργειακή αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών

 

Συναντήθηκα πρόσφατα με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Σδούκου για την ένταξη πέντε στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων και το κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το Πεντάγωνο, στο Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Ηλέκτρα», που θα αφορά συνολικά 73 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ουσία, ενεργοβόρα κτίρια των Ενόπλων Δυνάμεων θα κάνουν απόσβεση τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, τα οποία βεβαίως θα αξιοποιηθούν για την άμυνα της πατρίδας μας.

 

Για τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο

Παρά το γεγονός ότι, όπως έχει διαβεβαιώσει και το ΓΕΕΘΑ, δεν υπήρξε καμία απώλεια πολεμικού υλικού, σε κάθε περίπτωση όλες αυτές οι εικόνες δεν περιποιούν τιμή. Είναι βέβαιον ότι όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον, αυτό μπορώ να σας το διαβεβαιώσω.

 

Για την θητεία του κ. Κασσελάκη

Δεν έχω καμία ενημέρωση. Να δούμε κατ΄ αρχάς αν θα υπηρετήσει το ελάχιστο της θητείας του με βάση και τη νομοθετική πρόβλεψη, τις 20 ημέρες ή τους έξι μήνες όπως προβλέπεται. Να διευκρινίσω πως, αν επιλέξει τον ελάχιστο χρόνο στράτευσης, δηλαδή την βασική εκπαίδευση, σημαίνει ότι θα υπηρετήσει μόνο σε κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Στην περίπτωση που επιλέξει να υπηρετήσει παραπάνω από 20 ημέρες τότε ανάλογα με το που θα καταταγεί από το επιτελείο μπορεί να υπηρετήσει και στην παραμεθόριο.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά