Επίσημη επίσκεψη του Ν. Δένδια στο Λονδίνο - Άνοιγμα για στενότερη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανίαΕπίσημη επίσκεψη του Ν. Δένδια στο Λονδίνο - Άνοιγμα για στενότερη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία© Παρέχεται από: sofokleousin.gr

Στο Λονδίνο βρίσκεται σε επίσημη διήμερη επίσκεψη ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, όπου το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογο του Γκραντ Σαπς στο υπουργείο 'Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είχαμε μια μακρά συνομιλία καταρχήν για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την εγκληματική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Κάναμε μια αμοιβαία ανάγνωση της σημερινής πραγματικότητας και επίσης συμφωνήσαμε για την διαρκή ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων κατά την εξέλιξη αυτής της κατάστασης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας στους Έλληνες ανταποκριτές.


Επιπλέον, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και την στενότερη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών. Επίσης, εκτενής συζήτηση έγινε για την προσπάθεια «να δημιουργηθεί από κοινού ένα οικοσύστημα καινοτομίας, ώστε να ενισχυθεί η Ελληνική αμυντική βιομηχανία και να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία της με το ανάλογο οικοσύστημα της Μεγάλης Βρετανίας», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Δένδιας. «Προσβλέπω σε μια πάρα πολύ στενή συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε με νόημα ο Έλληνας υπουργός.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας άνοιξε τις εργασίες του 7ου ΕλληνοΒρετανικού Συμποσίου που φέτος ασχολείται με την Ενεργειακή Ασφάλεια και Βιωσιμότητα στην Ευρώπη στο οποίο ο κ. Δένδιας μίλησε για τις ελληνικές στρατηγικές επιλογές στο τομέα της ενέργειας.

«Στο γεγονός δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ένας αξιόπιστος ενεργειακός κόμβος για τον εφοδιασμό όχι μόνο των βαλκάνιων αλλά και της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια ολοκληρώνεται αύριο, όταν και είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου, αρμόδια για θέματα 'Αμυνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά