Τελετές Εγκαινίων Στρατιωτικών Εγκαταστάσεων και Παράδοσης Οχημάτων

 


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό και της αναβάθμισης του πλέγματος ασφάλειας και επιτήρησης των συνόρων, προέβη με τη συνεισφορά επιφανών ιδιωτών και πρωτοβουλιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην κατασκευή και ανακαίνιση στρατιωτικών εγκαταστάσεων καθώς και στην αποδοχή δωρεάς οχημάτων γενικής χρήσης.
Αναλυτικότερα, ανακατασκευάστηκαν και διαμορφώθηκαν οι Στρατιωτικές Οικίες «ΚΝΙΘΑΚΗ» στο Διδυμότειχο, οι οποίες προήλθαν από την ανακατασκευή 2 κτηρίων του πρώην Στρατοπέδου «ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΝΙΘΑΚΗ» κατόπιν δωρεάς του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Συνολικά κατασκευάστηκαν 12 διαμερίσματα επ’ ωφελεία των οικογενειών του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στο Βόρειο Έβρο.
Επιπρόσθετα, κατασκευάστηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο 5 («ΕΦ 5») στην περιοχή της Νέας Βύσσας. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και ο εξοπλισμός του Φυλακίου ήταν δωρεά της επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της εταιρείας Raycap αντίστοιχα. Οι νέες υποδομές αναβαθμίζουν αφενός τις επιχειρησιακές δυνατότητες επιτήρησης και αποτροπής στην ευαίσθητη περιοχή του Βορείου Έβρου, αφετέρου τις συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού του Φυλακίου.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε η παράδοση 4 οχημάτων μεταφοράς προσωπικού παντός εδάφους, τα οποία αποτελούν τμήμα της δωρεάς 20 οχημάτων από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Η παραλαβή των υπόψη οχημάτων αναβαθμίζει την ικανότητα επιτήρησης των συνόρων.
Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου, του εκπροσώπου της εταιρείας Raycap κ. Αργύριου Καγιαννά, πραγματοποιήθηκαν στο Διδυμότειχο και στη Νέα Βύσσα, οι τελετές εγκαινίων των παραπάνω δράσεων.
Στις εκδηλώσεις επίσης παρευρέθησαν ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλειος Μαυρίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διοικητής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI Μ/Κ ΜΠ) «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, εν ενεργεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και λοιποί προσκεκλημένοι.Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά