Βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ κατάταξης 94 και μετα

 
Προς :       κ. ΥΕΘΑ , κ. ΥΦΕΘΑ

Κοιν. :   Γ.Γ. ΥΕΘΑ, Βουλευτές ΒτΕ, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ, 

                Μ.Μ.Ε      

Θέμα:        Βαθμολογική Εξέλιξη Αξιωματικών Α.Σ.Σ.Υ.

ΣΧΕΤ :      α. Νόμος 2439/1996

                 β. Νόμος 3883/2010

                 γ. Νόμος 4494/2017

                 δ. Νόμος 5018/2023

               

1.    Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Σωματείο μας (ΣΟΕΔ) γίνεται αποδέκτης πολλών παραπόνων – ενστάσεων από μέλη μας, συναδέλφους Αξιωματικούς προερχομένων από Ανώτερες Στρατιωτικές  Σχολές Υπαξιωματικών και των τριών κλάδων των ΕΔ, σχετικά με το μείζον θέμα της βαθμολογικής τους εξέλιξης.

 

2. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι Αξιωματικοί εξ ΑΣΣΥ, έχουν καταταγεί στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές και των τριών κλάδων κατά τα έτη 1994-1996, με εγκυκλίους εισαγωγής που βασίζονταν στον Νόμο του (α) σχετικού. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο Νόμο, η βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών προερχομένων εξ ΑΣΣΥ, εξελίσσονταν μέχρι τον Βαθμό του Συνταγματάρχη (και αντιστοίχων) στα 35 έτη υπηρεσίας χωρίς κριτήριο κατοχής πτυχίου ΑΕΙ. Όμως, με τον Νόμο του (β) σχετικού η Βαθμολογική αυτή εξέλιξη ανετράπη, έχει υποβαθμιστεί αφού στα ίδια έτη κατέχουν μικρότερους ιεραρχικά βαθμούς.

 

3. Πρέπει να τονιστεί πως με τον πρόσφατο ψηφισθέντα Νόμο του (δ) σχετικού, πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 52, ρυθμίστηκαν κάποια θέματα σταδιοδρομίας και βαθμολογικής εξέλιξης, που όμως αφορούν συγκεκριμένες σειρές κατάταξης συναδέλφων και όχι το σύνολο αυτών έως το 2010, έτος ψήφισης του Νόμου του (β) σχετικού.

 

4. Επειδή γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πως η βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων καταταγέντων στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών από το έτος 1994 έως και το 2010, έχει υποβαθμιστεί – επιβραδυνθεί, με σκοπό την άρση της ως άνω αδικίας, με το παρόν έγγραφο παρακαλούμε για τα εξής:

 

    α. οι συνάδελφοι Αξιωματικοί της παραπάνω παραγράφου, να υπαχθούν στις διατάξεις των άρθρων 5 έως 10, 11 πλην των παρ. 11 και 12, 12 έως 14 και 16 έως 22 του Νόμου 2439/1996(ΦΕΚ Α΄219).

 

    β. να λογισθούν ως Αξιωματικοί σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 5 του Νόμου 2439/1996 και να υπολογισθεί ως χρόνος υπηρεσίας μονίμου Αξιωματικού, ο χρόνος πέρα από τα δεκατρία(13) έτη από την ημερομηνία κατάταξης αυτών.

 

   γ. να εφαρμοσθεί το σύνολο των ευνοϊκών διατάξεων του άρθρου 5 του (α) σχετικού, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 52 του (δ) σχετικού.

 

Επικοινωνία στο soed2021@gmail.com,, και τηλέφωνο 6972828656 Κοντούρης Δημήτριος

 

      Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το πολύτιμο χρόνο σας.

 

                                            Με ιδιαίτερη τιμή

                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο                                                                           Ο

        Πρόεδρος                                                          Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Κοντούρης                                  Ευάγγελος Παπαευαγγέλου

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά