Αφωνία του ΥΠΕΘΑ για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο 303 ΠΕΒ – Οπτικό υλικό στα χέρια του υπουργείου













Της Ειρήνης Παπουτσή

Στον απόηχο της καταγγελίας του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ / ΓΕΣ Ν. Λάρισας σχετικά με το σοβαρότατο θέμα που προέκυψε όσον αφορά στις μειωμένες πιστώσεις για την αγορά ΜΑΠ και τις απανωτές ερωτήσεις τοπικών βουλευτών για το θέμα αίσθηση προκαλεί για πολλοστή φορά η αφωνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και για το ζήτημα της παλαιότητας και επικινδυνότητας των εγκαταστάσεών του, οι οποίες επλήγησαν και από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύλλογος κινήθηκε άμεσα ενημερώνοντας το υπουργείο για εισροή βρόχινων νερών από τις διαλυμένες και τρύπιες οροφές διαφόρων τμημάτων, σημειώνοντας πως οι κατεστραμμένες σε πολλά σημεία αμιαντοσκεπές επιτρέπουν την εισροή υδάτων στους ηλεκτρολογικούς πίνακες και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό των συνεργείων, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ παράλληλα ζητήθηκε η άμεση αντικατάστασή τους.




Αξίζει μάλιστα να προστεθεί πως ο σύλλογος δεν περιορίστηκε σε έγγραφη ενημέρωση, μα προχώρησε περαιτέρω στέλνοντας και βιντεοληπτικό υλικό, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήδη δεκάδες αρχεία video βρίσκονται στα γραφεία των αρμόδιων, αποκαλύπτοντας την απαράδεκτη εικόνα αλλά και τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας δεκάδων ανθρώπων.

Μένει να διαπιστωθεί αν θα συνεχισθεί επ’ άπειρον η αφωνία του υπουργείου, την ώρα μάλιστα πως σε πολύ πρόσφατη συνάντησή του με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, συζήτησε μαζί της πρόταση του ΥΠΕΘΑ για τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ», ύψους 72.000.000 ευρώ, με στόχο τη βελτίωση ενεργειακής απόδοσης κτιριακών υποδομών του Υπουργείου, στην Αθήνα.

Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως η ενεργειακή θωράκιση και το σύστημα ενεργειακής διαχείρισης των κτιρίων, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών και πληθώρα άλλων για την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους, την ώρα που το 303 ΠΕΒ συνεχίζει τη… μοναχική του πορεία, παράγοντας σε απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, γεμάτες αμίαντο, που, συν τοις άλλοις, κινδυνεύουν να καταλήξουν στα κεφάλια των εργαζομένων του.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά