Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κατά την προσέλευσή του στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Τολέδο

 


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την προσέλευση του σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Τολέδο, δήλωσε:

 

«Η Κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, αν λάβουμε μάλιστα υπόψη την πάγια θέση και της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον κάθε μορφής αναθεωρητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα συζητήσουμε για την Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια, κάτι επίσης πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, δεδομένου ότι έχουμε παρουσία τόσο στο Κόσοβο όσο και στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην επιχείρηση “Αλθαία”. 

Θα συζητήσουμε ακόμη για τις προκλήσεις στο περιβάλλον ασφαλείας που πηγάζουν από την Αφρική. Θα συζητήσουμε για τον Νίγηρα. Υπενθυμίσω ότι έχω επισκεφτεί τον Νίγηρα και γνωρίζω τον Πρόεδρο Bazoum, που τώρα είναι κρατούμενος.

Θα συζητήσουμε επίσης για μια άλλη χώρα, η Μοζαμβίκη, όπου υπάρχει ελληνική στρατιωτική παρουσία, όπως και ελληνική κοινότητα.

Η ελληνική προσπάθεια είναι να είμαστε πάντα παρόντες σε αυτές τις συζητήσεις, να έχουμε άποψη και να διευρύνουμε το αποτύπωμά μας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας». 

 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά