Μεταφέρθηκαν πυρομαχικά από δύο αποθήκες στρατοπέδων στις Σάπες

 

Τιτάνια είναι η κινητοποίηση του στρατού, που συνδράμει με κάθε μέσο στις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών, κυρίως στον Έβρο. Παράλληλα, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μετέφεραν ήδη πυρομαχικά σε ασφαλή σημεία, όπου δεν θα κινδυνεύουν από τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, για προληπτικούς λόγους, ο στρατός ολοκλήρωσε τη μεταφορά πυρομαχικών από διάφορα στρατόπεδα, προκειμένου να αποθηκευτούν σε ασφαλή σημεία, μακριά από τις φωτιές -πιο συγκεκριμένα, πυρομαχικά από δύο αποθήκες στρατοπέδων του Έβρου μεταφέρθηκαν στις Σάπες. Παράλληλα, το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων που εδρεύουν στο νομό Έβρου βρίσκεται σε επιφυλακή εντός των στρατοπέδων.

Η μεταφορά των πυρομαχικών έγινε, καθώς βρίσκονταν σε υπέργειες αποθήκες και πλέον μεταφέρθηκαν σε αποθήκες τύπου «igloo», αφού ακόμη είναι νωπές οι μνήμες από τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Τη νύχτα, η φωτιά στον Έβρο μπήκε σε δύο στρατόπεδα της 12ης Μεραρχίας, όπου βρίσκονται μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών. Ευτυχώς, σε αντίθεση με ο,τι συνέβη πριν λίγο καιρό με τις εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, στην περίπτωση του Έβρου οι αντιπυρικές ζώνες λειτούργησαν και τα βλήματα και άλλα πυρομαχικά δεν απειλήθηκαν, αν και τα πύρινα μέτωπα έφτασαν κοντά στις αποθήκες πυρομαχικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το protothema.gr, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη απειλήθηκαν οι αποθήκες πυρομαχικών στα στρατόπεδα στα Άβαντα και στην Παλάγια στον Έβρο


protothema

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά