Εργοστάσιο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson στην Ελλάδα

Erickson ελικόπτερο© Παρέχεται από: enikos.gr

Τα γνωστά πορτοκαλί πυροσβεστικά ελικόπτερα με το σχήμα ακρίδας θα κατασκευάζονται πλέον και στην Ελλάδα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Αναμφίβολα τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Erickson σε κάθε αντιπυρική περίοδο προσφέρουν μεγάλο έργο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην χώρα. Ως… από μηχανής θεοί δίνουν ζωή εκεί που η ελπίδα πολλές φορές είχε χαθεί.
Και τώρα γίνονται αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής βιομηχανίας. Την αποκάλυψη έκανε το υπουργείο Εξωτερικών.

Χθες, Τετάρτη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, πραγματοποίησε αυθημερόν επίσκεψη εργασίας στην Καβάλα, στο πλαίσιο συζητήσεων που διεξάγονται με την αμερικανική εταιρία κατασκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson, για την πραγματοποίηση μεγάλης επένδυσης της εταιρίας στην περιοχή.

Για τον σκοπό αυτό βρίσκονται στην Ελλάδα, μεταξύ 1ης και 3ης Μαρτίου, ο CEO της Erickson Douglas L. Kitani και ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας Ryan Perkins. Στην επίσκεψη στην Καβάλα και στις σχετικές συζητήσεις παρών ήταν και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κατά την επίσκεψη στην Καβάλα, οι Υπουργοί και οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές επισκέφθηκαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο έχει προταθεί από την ελληνική κυβέρνηση ως κατάλληλος χώρος για την ανάπτυξη του κέντρου συναρμολόγησης, συντήρησης και επισκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που επιθυμεί να αναπτύξει η Erickson, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η ιδέα της σχετικής επένδυσης της εταιρίας στην Ελλάδα είχε συζητηθεί αρχικά κατά την επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στο Σαν Φραντσίσκο των ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Με την παρουσία τους στην Ελλάδα και την επί τόπου επίσκεψη στον Αμυγδαλεώνα, οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιβεβαίωσαν το ενεργό ενδιαφέρον της εταιρίας για την πραγματοποίηση της επένδυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Αμερικανοί φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» για επένδυση στην περιοχή, όπου θα δημιουργηθεί εργοστάσιο συναρμολόγησης των ελικοπτέρων μαζί με εγκαταστάσεις συντήρησης κι επισκευής, που θα καλύπτει όλη την Ανατολική Ευρώπη. Επιπλέον θα δημιουργηθεί και Σχολή Εκπαίδευσης πιλότων επί των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Σημειώνεται ότι η Erickson είναι αεροδιαστημική βιομηχανία και πάροχος αεροπορικών υπηρεσιών, με έδρα το Πόρτλαντ, Όρεγκον, στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1971 και έκτοτε έχει καταστεί εξέχουσα και καινοτόμος εταιρία παγκοσμίως στον τομέα της εναέριας πυρόσβεσης.

msn

enikos.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά