Πτώση F-4: Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας πιλότος



Phantom, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI



Ανασύρθηκε νεκρός ένας από τους δύο πιλότους οι οποίοι δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος. Συνεχίζονται οι έρευνες.
news24730 Ιανουαρίου 2023 14:02


Νεκρός ανασύρθηκε ένας από τους δύο πιλότους μετά την πτώση του μοιραίου F4 στον κυπαρισσιακό κόλπο το πρωί της Δευτέρας (30/01).

Την πληροφορία μετέδωσε το Patrisnews.gr, το οποίο σημειώνει πως οι δύο πιλότοι δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.




Τα συντρίμμια του μοιραίου F4 εντοπίστηκαν στο Κυπαρισσιακό κόλπο, με τις έρευνες στην τριγύρω περιοχή να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν και οι δύο πιλότοι.

Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή σε χαμηλό ύψος.

Οι πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο πως οι δύο πιλότοι ενημέρωσαν οι ίδιοι πως κάνουν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης, δεν επιβεβαιώθηκαν. Όπως έγινε γνωστό, για την πτώση ενημέρωσε το έτερο F-4, δηλαδή το Νο 1 του σχηματισμού της εκπαιδευτικής πτήσης, και όχι οι δύο χειριστές.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά