Πρωθυπουργός: Μισθολογικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των στελεχών των Ε.Δ

 


 Παρά τις διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις (την πανδημία  και την ενεργειακή κρίση) η Κυβέρνηση, από το ξεκίνημα της θητείας της προχώρησε σε 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ παράλληλα εφάρμοσε δραστικές παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την τόνωση της απασχόλησης, τη βελτίωση του εισοδήματος. Οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται και στη νέα χρονιά, σε σειρά παρεμβάσεων που ανάμεσα στα άλλα αφορούν:  

1. Την αύξηση συντάξεων, την πρώτη ύστερα από 12 χρόνια, κατά 7,75% που θα τη δουν στους λογαριασμούς τους, 1.724.713 συνταξιούχοι. Από αυτούς, το 80%-85% θα δουν ακέραια την αύξηση της τάξεως του 7,75%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7% αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν.

2. Στη μόνιμη κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και στους υπαλλήλους του Δημοσίου, και στους συνταξιούχους.

3. Στην εφαρμογή (από τον Φεβρουάριο) της «Κάρτας Αγορών» που προβλέπει την επιστροφή του 10% του κόστους αγοράς βασικών αγαθών στην πλειονότητα των συμπολιτών μας, των οικονομικά αδύναμων και της μεσαίας τάξης.

4. Στη συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος  που (τον Ιανουάριο)  θα απορροφά το 100% των αυξήσεων για κοινωνικά τιμολόγια, το 87% για το 90% των νοικοκυριών και το 92% για τους αγρότες.

5. Στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.

6. Στην αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών του Ε.Σ.Υ., με μεσοσταθμική αύξηση κατά 10%.

7..Σε μισθολογικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

8. Σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού με τη διαδικασία να ξεκινά στις αρχές του χρόνου για να ισχύσει από 1η Απριλίου.

9. Στην εφαρμογή της νέα στεγαστικής πολιτικής που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει  χαμηλότοκα (και άτοκα για τους τρίτεκνους) δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους και νέα ζευγάρια έως 39 ετών, καθώς και επιδοτήσεις για ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας κατοικιών.

10. Στη συνέχιση και εντός του 2023 της μείωσης του συντελεστή Φ.Π.Α. σε υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, σε υπηρεσίες διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών και ροφημάτων, στα εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού και στο τουριστικό πακέτο.

11. Στην αναστολή του Φ.Π.Α. για νέες οικοδομές έως το τέλος του 2024.


alexpanagisartas.blogspot.com

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά