Παναγιωτόπουλος: Συμβόλαια με 23 ελληνικές εταιρείες έχει υπογράψει η Naval GroupΣτοιχεία για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) στη ναυπήγηση των νέων φρεγατών και την προμήθεια των αεροσκαφών Rafale έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Παναγιωτόπουλος: Συμβόλαια με 23 ελληνικές εταιρείες έχει υπογράψει η Naval Group© Παρέχεται από: sofokleousin.gr

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε τα εξής:


Νοίκιασε αυτοκίνητο με τους καλύτερους όρους!

AdKayak
- Αναφορικά με την αντισυμβαλλόμενη εταιρεία «NAVAL GROUP», μέχρι σήμερα έχουν συναφθεί 23 συμβόλαια με ελληνικές εταιρείες, ενώ έχει προγραμματιστεί το α' τρίμηνο του 2023 η υπογραφή επιπλέον δέκα συμβολαίων με ελληνικές εταιρείες.

- Όσον αφορά στην εταιρεία «MBDA», μέχρι σήμερα έχει συναφθεί ένα συμβόλαιο με ελληνική εταιρεία, ενώ έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2023 η υπογραφή επιπλέον τριών συμβολαίων με ελληνικές εταιρείες.

- Αναφορικά με την εμπλεκόμενη εταιρεία «THALES», μέχρι σήμερα έχουν συναφθεί τέσσερα συμβόλαια με ελληνικές εταιρείες.

«Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των εμπλεκόμενων οίκων του εξωτερικού διάκειται θετικά ώστε να καταβληθούν προσπάθειες για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων αυτών με τους εγχώριους φορείς, προκειμένου να επιτευχθούν νέες συνεργασίες και μεγαλύτερη συμμετοχή της ΕΑΒΙ. Ως εκ τούτου, αναμένονται ακόμα θετικότερα αποτελέσματα από τις αρχές του έτους, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια υλοποίησης των σχετιζόμενων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Επισημαίνεται ότι δεν παρέχονται οικονομικά δεδομένα επί του ύψους των υπογεγραμμένων εμπορικών συμβάσεων/συμφωνιών από τις εμπλεκόμενες εταιρείες», ανέφερε ο υπουργός.

Περαιτέρω, πρόσθεσε, αναφορικά με την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών (Α/Φ) RAFALE, κατά την περίοδο διεξαγωγής διαπραγματεύσεων για τη συμπληρωματική προμήθεια έξι νέων Α/Φ, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΔΑΕΕ) ζήτησε από τις κατασκευάστριες εταιρείες ενημέρωση για τους τομείς συνεργασίας με την ΕΑΒΙ, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ασφάλειας εφοδιασμού του προγράμματος, καθώς και για την εξέταση ενός προσδόκιμου σχεδίου συμμετοχής της ΕΑΒΙ στο πρόγραμμα, ειδικότερα της δυνατότητας ένταξης της ΕΑΒΙ στον ευρύτερο κύκλο των υποκατασκευαστών των συστημάτων τους, γνωστοποιώντας συγκεκριμένα στοιχεία. Ακολούθως, ως απάντηση στο αίτημα της ΓΔΑΕΕ, οι εταιρείες γνωστοποίησαν εγγράφως συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο της διασφάλισης της ασφάλειας εφοδιασμού και της συμμετοχής της ΕΑΒΙ, και δεσμεύτηκαν για την παροχή προγραμμάτων ύψους 30.000.000 ευρώ, επ'ωφελεία της ΠΑ και χωρίς κόστος για αυτήν. Στην παρούσα φάση, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με τις εταιρείες για την οριστικοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Μπουρνούς, Δώρα Αυγέρη, Σωκράτης Βαρδάκης, Καλλιόπη Βέττα, Ιωάννης Γκιόλας, Θεόδωρος Δρίτσας, Τάνια Ελευθεριάδου, Κώστας Ζαχαριάδης, Νικόλαος Ηγουμενίδης, Νίνα Κασιμάτη, Μάριος Κάτσης, Χαρά Καφαντάρη, Χαράλαμπος Μαμουλάκης, Κώστας Μάρκου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Σάκης Παπαδόπουλος, Γεώργιος Παπαηλιού, Παναγιώτα Πούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ιωάννης Σαρακιώτης, Πάνος Σκουρολιάκος, Μπέττυ Σκούφα, Χρήστος Σπίρτζης, Νικόλαος Συρμαλένιος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μερόπη Τζούφη, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Θεανώ Φωτίου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και Ραλλία Χρηστίδου.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά