Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

 Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet και διπλωματική αντιπροσωπεία της Γαλλικής Πρεσβείας.

«Ηρθα στην Αλεξανδρούπολη για να διερευνήσω τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ οικονομικών ιδρυμάτων στην περιοχή της Θράκης (Δυτικής) και γαλλικών εταιρειών. Η Γαλλία τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και επίσης στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συμπεριλάβει ορισμένες βαλκανικές χώρες, και η Γαλλία και η ΕΕ έχουν ήδη λάβει αποφάσεις για αυτή τη διεύρυνση. Για εμάς, η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε αυτή την ιδιαίτερη γεωγραφική περιοχή» δήλωσε ο Γάλλος Πρέσβης.

«Χάρη στην ανάπτυξη του λιμανιού και του αεροδρομίου, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα που σχετίζονται με την ενέργεια και θέματα ασφάλειας και άμυνας.  Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δούμε πλοία του γαλλικού ναυτικού να ελλιμενίζονται εδώ στην Αλεξανδρούπολη τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε.

Τη Γαλλική διπλωματική αντιπροσωπεία ακολούθησε η άφιξη Γάλλων στρατιωτικών, στην Αλεξανδρούπολη. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος και εξέτασαν αναλυτικά τις δυνατότητές του.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά