Ο Αρχηγός ΓΕΣ θα εγκαινιάσει έκθεση φωτογραφίας για τη Μικρασιατική Εκστρατεία

 Ο Αρχηγός ΓΕΣ θα εγκαινιάσει έκθεση φωτογραφίας για τη Μικρασιατική Εκστρατεία

Εκδηλώσεις μνήμης με θέμα «Μικρασιατική Εκστρατεία: 100 χρόνια μετά» συνδιοργανώνουν το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Έκθεση φωτογραφικού υλικού και τεκμηρίων εποχής στο κτήριο Σπέντζα στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ.

Η έκθεση ακολουθεί τη διαδρομή από την άφιξη του ελληνικού στρατού στις 2 Μαΐου 1919 στη Σμύρνη, τις επιχειρήσεις στη Μ. Ασία, μέχρι την αποχώρησή του τον Σεπτέμβριο του 1922, μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το φωτογραφικό αρχείο του Πολεμικού και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Συνοδεύεται από κειμήλια και έγγραφα που αφορούν την περίοδο αυτή, από ιδιωτικές συλλογές και μουσεία. Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον λοχαγό Νικόλαο Ρούσσο συντηρητή και εκτιμητή έργων τέχνης και έργων ζωγραφικής.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 20 Νοεμβρίου με ώρες λειτουργίας: 10.00 - 13.00 και 18.00 - 20.30, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την ίδια ημέρα στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στο Βορρέειον Πνευματικό Κέντρο στο Πάρκο της Παναγίας Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Ομιλητές θα είναι η Φλωρεντία Ρήγα διδάκτωρ φιλόλογος και συγγραφέας, ο Δημήτριος Πανομήτρος αναπληρωτής καθηγητής ΣΣΕ και ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Κ.Μπ.



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά