Παναγιωτόπουλος: η επιλογή των στελεχών που διατέθηκαν ως Ειδικοί Επιστήμονες έγινε αξιοκρατικά

 






Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Βασίλης Κεγκέρογλου, με θέμα «Αρμοδιότητες και αξιολόγηση στελεχών της πρώην Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

 Από τον Ιανουάριο του 2019, δεν υφίσταται προσωπικό που να ανήκει οργανικά στη δύναμη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (ΥΕΥ) και να έχει διατεθεί στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με καθήκοντα ειδικού επιστήμονα ή εμπειρογνώμονα. Το προσωπικό της πρώην Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ) του ΥΠΕΘΑ, που από την παραπάνω ημεροχρονολογία δεν ενσωματώθηκε στην ΥΕΥ και παρέμεινε στην Εισαγγελία ήταν ειδικότητας οικονομικού (Ο), προερχόταν αποκλειστικά από τους Κλάδους των ΕΔ και μετατέθηκε στο ΣΓ ΥΕΘΑ, ασκώντας τα καθήκοντα που απορρέουν από τη σχετική ειδικότητά τους. Ακολούθως, το έργο της ΥΕΥ/ΥΠΕΘΑ προσδιορίζεται στα προβλεπόμενα από τη συναφή κείμενη νομοθεσία (ν.3492/2006, ν.4494/2017, ν.4622/2019, ν.4795/2021, Π.Δ.91/2018, Π.Δ.96/2018) περί της διενέργειας Εσωτερικού Ελέγχου, αποτελώντας τον αποκλειστικώς αρμόδιο φορέα καταπολέμησης της διαφθοράς για το ΥΠΕΘΑ. 

Η δε στελέχωσή της καλύπτεται από Αξιωματικούς, οι οποίοι πληρούν το σύνολο των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα, η ΥΕΥ συμμετέχει στο Εθνικό Συντονιστικό Όργανο Ελέγχου και Λογοδοσίας (ΕΣΟΕΛ), το οποίο συγκροτήθηκε βάσει των προβλέψεων του ν.4622/2019 (Β΄2374). 

Τέλος σας γνωρίζω ότι, η διαδικασία επιλογής, τα προσόντα και η ειδίκευση των στελεχών που διατέθηκαν ως Ειδικοί Επιστήμονες, για τον καθένα εξ αυτών έγινε αξιοκρατικά με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους και τα στοιχεία του ατομικού τους φακέλου τους, αποκλειστικά από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού των Κλάδων τους, ενώ η αξιολόγηση της αποδοτικότητάς τους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο αξιολόγησης προσωπικού. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά