Η Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής ενέκρινε το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16

 Την ενεργοποίηση 12 εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν το σύνολο των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων ενέκρινε η πλειοψηφία της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

f-16
© Παρέχεται από: Protothema.grf-16

Ξεχωρίζει το πρόγραμμα αναβάθμισης των F16 Block 50 σε Block 52, η συντήρηση τριών C130 και η απόκτηση 50 αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon.Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί την αποδέσμευση των συγκεκριμένων πυραύλων προς την Ελλάδα.

Συνολικά, τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής μετά και από την σχετική εισήγηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας άναψαν το «πράσινο φως» σε συνολικά 12 εξοπλιστικά προγράμματα . Τα 7 προγράμματα αφορούν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και εκτός της αναβάθμισης των F-16 προβλέπουν την απόκτηση 40 πυραύλων RGM, ατρακτιδίων σκόπευσης κ.α.

Για το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ενεργοποιούνται 3 προγράμματα για προμήθεια συσσωρευτών μάχης, ανταλλακτικών των ταχέων περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων κ.α.

Τέλος για το Γενικό Επιτελείο Στρατού εγκρίθηκαν δύο προγράμματα για απόκτηση ατομικών διόπτρων παθητικού τύπου κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της συζήτησης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξέφρασαν έντονη διαμαρτυρία καθώς η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δεν θα εμπλακεί στα προγράμματα αναβάθμισης των F-16 και συντήρησης των C-130. Από την πλευρά του το Υπουργείο υποστήριξε ότι προτιμήθηκαν εναλλακτικές επιλογές και όχι η ΕΑΒ καθώς τα προγράμματα πρέπει να υλοποιηθούν με ταχύτητα και χωρίς καθυστερήσεις. Να σημειωθεί ότι η συντήρηση των C130 θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τελικά τα 12 προγράμματα ψηφίστηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση (δεν ψήφισε την αναβάθμιση των C130). Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα προγράμματα εκτός από την αναβάθμιση των F16 και C130 ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά