«Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ» Έκθεση Πυρογραφίας και Ξύλινων Ομοιωμάτων στο Νεστορίδειο.

 

 

 

                                                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  «Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ»

      Έκθεση Πυρογραφίας και Ξύλινων Ομοιωμάτων στο Νεστορίδειο.

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, διοργάνωσαν Έκθεση Πυρογραφίας και Ξύλινων Ομοιωμάτων, αφιερωμένη στη μνήμη της Κυράς της Ρω - Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, το Σάββατο 28 Μαΐου  2022 και ώρα 18.30.

Η συγκεκριμένη δράση, που αποτέλεσε πρωτοβουλία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 40 έτη από τον θάνατο της Κυράς της Ρω.

Στην έκθεση, παρουσιάστηκαν έργα πυρογραφίαςπανό, πάπυροι και ξύλινα ομοιώματα με τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, καθώς και η Παραδοσιακή Φορεσιά - κειμήλιο 120 ετών. Δημιουργός των έργων είναι ο συνάδελφος και μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου Αρχιλοχίας (ΠΒ) Στράτος Μυλωνάς. Επίσης, προβλήθηκε βίντεο με εικόνες από την ζωή της, δημιουργία του  επίσης συνάδελφου και μέλους της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. Επιλοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη.

Κατά την τελετή εγκαινίων, ο βραβευμένος συγγραφέας στην Ευρώπη και την Αμερική, Γιάννης Σκαραγκάς και η Φωτεινή Μπαξεβάνη, μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, μίλησαν για  το βιβλίο και την παράσταση «Η Κυρά της Ρω», που έχει ήδη συμπληρώσει τα 5 χρόνια επιτυχίας στην Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ και Αυστραλία. Οι ίδιοι, αναφέρθηκαν στον διαχρονικό ανθρωπισμό της ασκητικής γυναίκας και σε όλα τα επίκαιρα θέματα ελληνικότητας και ταυτότητας, που ανοίγει η συμβολική της διαδρομή, ιδίως μετά την οικονομική και πανδημική κρίση. Να επισημάνουμε ότι η ερμηνεία κάποιων αποσπασμάτων του βιβλίου από την Φωτεινή Μπαξεβάνη ήταν συγκλονιστική και καθήλωσε κυριολεκτικά όλο τον κόσμο που παρευρισκόταν στην αίθουσα.

Στην Έκθεση Πυρογραφίας και Ξύλινων Ομοιωμάτων μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου Αιβάζης Σέργιος,ο Δκτης της 95 ΑΔΤΕ Υπτγος Βακεντής Δημήτριος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιαχαγιά Τσαμπίκα εκπροσωπώντας τον Δήμο Ρόδου, η Πταισματοδίκης Ρόδου Παπαχρυσάνθου Ευφημία, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θέμης Καλαμάτας εκπροσωπώντας την Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Δ. Μανώλης Ανδρουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Λ.Σ.Δ. Σωτηρόπουλος Δημήτριος και ο Κωνσταντίνος Γλεντής εκπρόσωπος του συλλόγου Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου.

Να σημειωθεί ότι, εκτός των παραπάνω επισήμων προσκεκλημένων του τόπου μας, στα εγκαίνια της έκθεσης, τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Ένωσης Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), Αντισμήναρχος Δημήτρης Ρώτας. Επίσης, χαιρετισμό στην εκδήλωση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. έστειλε η κα. Αγαπητού Κωνσταντίνα, κόρη του Ναυάρχου Μιχαήλ Αγαπητού.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Αντισμήναρχος Δημήτρης Ρώτας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αρχιλοχία (ΠΒ) Ευστράτιο Μυλωνά για την άριστη επαγγελματική του κατάρτιση σε δημιουργίες πινάκων πυρογραφίας και ξύλινων ομοιωμάτων και για το ήθος του, καθώς μέσα από όλα αυτά προάγει την καλύτερη εικόνα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, αναμνηστική εικόνα του Αγίου Σάββα παρέλαβαν, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης από τον Δκτη της 95 ΑΔΤΕ Υπτγο Βακεντή Δημήτριο, η Φωτεινή Μπαξεβάνη από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κιαχαγιά Τσαμπίκα και ο Γιάννης Σκαραγκάς από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θέμη Καλαμάτα. Με την σειρά του ο Δκτης της 95 ΑΔΤΕ Υπτγος Βακεντής Δημήτριος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ευστράτειο Μυλωνά και στον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. Επχια (ΠΖ) Νικόλαο Αντωνόπουλο για την άριστή διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξη του στην εκδήλωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ).

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) ευχαριστεί θερμά τον συνάδελφο Αρχιλοχία (ΠΒ) Ευστράτιο Μυλωνά για την εξαιρετική κατασκευή - παρουσίαση των πινάκων πυρογραφίας και ξύλινων ομιωμάτων, τον συνάδελφο Επιλοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη για την εξαιρετική κατασκευη - παρουσίαση του βίντεο προβολή από στιγμές της ζωής της «Κυράς της Ρώ», την Μαρία Βάλλα για την εξαιρετική παρουσίαση και συντονισμό που έκανε καθόλα την διάρκεια την εκδήλωσης, τον συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά και την ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη για την καταπληκτική – συγκλονιστική ερμηνεία αποσπασμάτων από το βιβλίο «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ», και όσοι συνάδελφοι και μη μας τίμησαν με την παρουσία τους δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την στήριξη τους στην εκδήλωση της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.), αλλά πιο πολύ τιμώντας την μνήμη της Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Επίσης, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) ευχαριστεί από καρδιάς του παρακάτω χορηγούς που βοήθησαν στα μέγιστα για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΓΑΙΟΥ.

Χορηγοί εκδήλωσης: Ζαχαροπλαστείο Γλυκοεπιλογές, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ, Τυπογραφείο 1985, F-COOPERATION, HOPE PHOTOGRAPHY,RODOS PALACE, Σημαίες – πλακέτες – έπαθλα Τρόπαιον.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) μελλοντικά θα οργανώσει και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό να τιμήσει ανθρώπους που επέδειξαν πίστη, αφοσίωση και έδωσαν την ζωή τους για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της πατρίδας μας.

 

 

Με εκτίμηση.

 

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                    

Ο                                                Ο

          Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας

  Αντωνόπουλος Νικόλαος               Κεφαλάς Ανέστης

Επχιας (ΠΖ)                              Ανθστης (Ο)

Τηλ: 6971601974                       Τηλ: 6977422225

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά