Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ & με φόντο τον φάρο εορτάστηκε η απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης

 

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ & με φόντο τον φάρο εορτάστηκε η απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης (pic & vid)

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ & με φόντο τον φάρο εορτάστηκε η απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης (pic & vid)

 

Με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αλεξανδρούπολης να παιανίζει και υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Η Θράκη μας » πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης, που τιμάται σήμερα, 14η Μαΐου.

Αυτή την ωδή για την ελευθερία τραγούδησαν και χειροκρότησαν χιλιάδες Αλεξανδρουπολίτες οι οποίοι έδωσαν το παρών για να παρακολουθήσουν την παρέλαση η οποία για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης με φόντο τον Φάρο!

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους βουλευτές του Νομού την στρατιωτική και μαθητική παρέλαση παρακολούθησε οΑρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης μαζί με το Διοικητή του Δ'ΣΣ, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και τον τ. Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του, νυν Μέραρχο Αλαξενδρούπολης, Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranos.gr ο αρχηγός ΓΕΣ το απόγευμα και εφόσον πρώτα θα ενημερωθεί, όπως πάντα και για τα επιχειρησιακά θέματα των μονάδων της πρώτης γραμμής, μεταβαίνοντας πιθανόν και σε φυλάκια του ποταμού Έβρου, θα μεταβεί στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου Κυριακή θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.

Στον αυριανό εορτασμό μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Διδυμοτείχου.

Επίσης για άλλη μια φορά ρίγη συγκίνησης σκόρπισε ο Ελληνικός Στρατός με την καθιερωμένη τελετή της αποκάλυψης της σημαίας λίγο πριν την παρέλαση. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί φέτος η  αποκάλυψη των σημαιών από τις στρατιωτικές μονάδες της Μεραρχίας έγινε στο λιμάνι της πόλης.

Ακολουθεί το βίντεο από τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, την κατάθεση στεφάνων αλλά και την Επιμνημόσυνη Δέηση, την αποκάλυψη των σημαιών για την επέτειο της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. 


Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ & με φόντο τον φάρο εορτάστηκε η απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης (pic & vid) - e-evros.gr
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά