Την επαναφορά του ΚΕΕΜ ως κέντρο νεοσυλλέκτων ζητά ο Βουλευτής Κρητικός








Όπως αναφέρει ο βουλευτής Νεοκλης Κρητικός:


Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκωνα Τζινιέρη επισκεφθήκαμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για το ΚΕΕΜ Σπάρτης.
Στη συνάντηση διατυπώθηκε εκ νέου το αίτημα για την αξιοποίηση του ΚΕΕΜ ως κέντρου νεοσυλλέκτων, όπως ίσχυε μέχρι το 2018, καθώς φέρει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα στρατόπεδα.
Συγκεκριμένα το ΚΕΕΜ:
1. Διαθέτει εγκαταστάσεις σύγχρονες και ευρύχωρες που δεν χρειάζονται συντήρηση.
2. Ο χώρος του στρατοπέδου είναι μεγάλος και εξυπηρετεί την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.
3. Το κλίμα στην περιοχή είναι ήπιο και δεν απαιτείται μεγάλο κόστος θέρμανσης για το χειμώνα οπότε καθιστά τις εγκαταστάσεις λιγότερο ενεργοβόρες.
4. Απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και το κόστος μετακίνησης είναι προσιτό.
5. Απέχει μόλις 20 χλμ από το Γύθειο, οπότε οι νεοσύλλεκτοι έχουν δυνατότητα επιλογής μεταξύ Σπάρτης και Γυθείου κατά την έξοδό τους.
6. Το κόστος ζωής της περιοχής είναι χαμηλό.
7. Υπάρχουν στρατιωτικά οικήματα για την διαμονή των στελεχών.
8. Θα βοηθήσει την τόνωση και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής διότι η Λακωνία δεν διαθέτει ικανό αριθμό Πανεπιστημιακών Σχολών.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΚΕΕΜ σε σχέση με τα υπόλοιπα υποψήφια κέντρα της Πελοποννήσου είναι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις προς όφελος τόσο των νεοσυλλέκτων όσο και του δημοσίου καθώς και η ύπαρξη στρατιωτικών οικημάτων για τα στελέχη (Σπάρτη - Ξηροκάμπι). Επίσης έχει όλες τις προδιαγραφές για περαιτέρω αξιοποίηση και επέκταση των δραστηριοτήτων του.
Είμαι πολύ αισιόδοξος.



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά