Παναγιωτόπουλος: Στα ΣΟΕΠΟΠ της Κω η στέγαση δεν είναι υποχρεωτική- Δεν φτάνει το δίκτυο της ΔΕΥΑ Κω στα ΣΟΕΠΟΠ

 





Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Παράπονα ΕΠΟΠ που υπηρετούν στην Κω και διαμένουν στα Στρατιωτικά Οικήματα Επαγγελματιών Οπλιτών της 80 ΑΔΤΕ για τα άλυτα ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης» σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), τα ακόλουθα: 

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των εγκαταστάσεων και των υποδομών, σύμφωνα με της οδηγίες της στρατιωτικής και πολιτικής Ηγεσίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή στοιχείων των διαμερισμάτων ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ που δεν ρευματοδοτούνται και δεν υδροδοτούνται απευθείας από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος ή από τις κατά τόπους Δημόσιες Εταιρείες Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), με σκοπό την εξάλειψη των ενδιάμεσων μετρητών, ή και σε αρκετές περιπτώσεις της ανυπαρξίας αυτών, φαινόμενο το οποίο προέκυπτε συνήθως από την αλλαγή χρήσης κάποιων κτηρίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού. 

Εν προκειμένω, το αποχετευτικό δίκτυο της ΔΕΥΑ Κώ δεν διέρχεται από την περιοχή Αμπάβρη, όπου βρίσκονται τα εν λόγω ΣΟΕΠΟΠ, καθώς τερματίζει στο χωριό Πλατάνι. 

Σε κάθε περίπτωση, η στέγαση σε όλα τα ΣΟΕΠΟΠ γίνεται μετά από αναφορά επιθυμίας του ενδιαφερομένου, και όχι υποχρεωτικά. Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά