Το ΓΕΕΘΑ «αγκαλιάζει» τα Διαπόντια νησιά



Ακόμη μία δράση από το ΓΕΕΘΑ για την ιατρική φροντίδα των κατοίκων στα ακριτικά νησιά της χώρας.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η θωράκιση των ελληνικών νησιών περνάει μέσα από την φροντίδα των κατοίκων τους. Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα το ΓΕΕΘΑ.

Το πρόγραμμα – υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας – πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» τρέχει εδώ και λίγο καιρό.

Ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν στις 13 Απριλίου επικεφαλής στην πρώτη αποστολή στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών Αγαθονησίου, Λειψών, Αρκιών και Ψερίμου, με σκοπό τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επαύξηση των παροχών υγείας στον τοπικό πληθυσμό.




Με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), πολυμελές διακλαδικό κινητό υγειονομικό κλιμάκιο αποτελούμενο από πέντε Στρατιωτικούς Ιατρούς ειδικότητας οφθαλμίατρου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου, ορθοπεδικού και δύο Νοσηλευτών των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε τα ακριτικά αυτά μικρά νησιά και παρείχε στους κατοίκους τους πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.


© Παρέχεται από: enikos.grΤο ΓΕΕΘΑ «αγκαλιάζει» τα Διαπόντια νησιά

Αυτή την εβδομάδα, από την Τετάρτη 1 έως το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο πλαίσιο της νέας δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» θα υλοποιηθεί η 2η αποστολή πολυμελούς διακλαδικού κινητού υγειονομικού κλιμακίου στα Διαπόντια Νησιά του Ιονίου, δηλαδή στους Οθωνούς, στο Μαθράκι και στην Ερεικούσσα, που βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας.





Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
Στους Οθωνούς την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιουνίου.
Στο Μαθράκι την Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Στην Ερεικούσσα το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Το κλιμάκιο θα αποτελείται από 5 Στρατιωτικούς Ιατρούς ειδικότητας Γενικού Χειρουργού, Καρδιολόγου, Παθολόγου, Ορθοπεδικού και Οφθαλμίατρου, καθώς και 2 Νοσηλευτές των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι θα παρέχουν στους κατοίκους των νησιών πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι των νησιών θα ενημερωθούν από τις κατά τόπους αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους χώρους εξέτασης, η οποία θα πραγματοποιείται πρωινές και απογευματινές ώρες.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά