Π.Ο.Ε.Σ. Προς Α/ΓΕΣ - Με Δυσκολία η Μετακίνηση των Στρατιωτικών στη Λήμνο

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY
 ΘΕΜΑ:         Μέριμνα Υπέρ Στρατιωτικού Προσωπικού (Μετακίνηση Στελεχών Από και Προς τα Στρατόπεδα)

 

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.

Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης ενημερωτικού χαρακτήρα μελών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας στη νήσο Λήμνο, λόγω μη νομιμοποίησης δημοσιοποίησης προβλημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, εξαιτίας λήξης της θητείας του την 31.12.2021, για την οποία (θητεία) θα αποφασίσει η Γενική της Συνέλευση, στελέχη που υπηρετούν στην ΠΕ 88 ΣΔΙ, μας ενημέρωσαν για τα παρακάτω:

-Η κάλυψη των αναγκών μετακίνησης αριθμού συναδέλφων μας από και προς τις οικίες τους σε Μύρινα και Ρωμανού, πραγματοποιείται με οχήματα γενικής χρήσης MS 290 GD, αντί κατάλληλων οχημάτων (μικρολεωφορείων), καθόσον τα μέχρι πρότινος δύο μικρολεωφορεία (FORD Transit) που διατίθεντο, αποσύρθηκαν, το μεν πρώτο λόγω βλάβης, το δε δεύτερο για κάλυψη άλλων αναγκών.

Τονίζεται, ότι η κάλυψη πάγιων και τακτικών αναγκών μετακίνησης προσωπικού στην ειρήνη με MS 290 GD καθίσταται επικίνδυνη, καθόσον τα εν λόγω οχήματα δεν διαθέτουν ασφαλείς θέσεις και συστήματα ασφαλείας, ικανά να αποτρέψουν σοβαρούς τραυματισμούς του μετακινούμενου προσωπικού, σε περίπτωση ατυχήματος. Μιλώντας με όρους πολιτικών μετακινήσεων, είναι σαν να μετακινείται προσωπικό σε δημόσιες οδούς, καθήμενο σε καρότσες αγροτικών οχημάτων.

-Οι απαλλαγές στα στελέχη, μετά από 24ωρες υπηρεσίες, δε χορηγούνται σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη.

 Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την ενημέρωση σας και την παρέμβασή σας.

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά