Αντιπροσωπεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αυστραλία για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης Ελληνικών Ενόπλων







Η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας κάνει γνωστό ότι της εκδηλώσεις της 81ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία θα λαμπρύνουν εφέτος υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στην Αυστραλία απαρτίζουν ο Υπαρχηγός, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, του Πολεμικού Ναυτικού μετά συζύγου, ο Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Μιλτιάδης Μηλίτσης ενώ θα τους συνοδεύει ο Στρατιωτικός ακόλουθος από την Καμπέρα Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.



Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας στην Αυστραλία περιλαμβάνει δράσεις και εκδηλώσεις στο Σύδνεϋ, στην Καμπέρα, στην Μελβούρνη και στο Ντάργουιν. Λόγο έλλειψης χρόνου τις εκδηλώσεις στο Χόμπαρτ της Τασμάνιας θα τιμήσει με την παρουσία του ο Στρατιωτικός ακόλουθος του Γενικού Επιτελείου, Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα πραγματοποιηθούν τελετές μνήμης για την 81η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης με καταθέσεις στεφάνων στο Martin Place του Σύδνεϋ, στο Μνημείο Μνήμης της Μελβούρνης, στο Ελληνο Αυστραλιανό Μνημείο της Καμπέρας και στο Ελληνο Αυστραλιανό Μνημείο της Μελβούρνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνουν επίσης τελετές με φύτευση ελιάς στο Lamia Barracks στο Σύδνεϋ και στο Shepparton War Cenotaph στην Μελβούρνη όπου θα γίνουν και αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για να τιμηθούν οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των λαών Ελλάδας Αυστραλίας.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος η αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομογένεια της Αυστραλίας από πρώτο χέρι, μιας και επισκέπτονται την χώρα για πρώτη φορά ενώ θα δοθεί η ευκαιρία να τιμήσουν τους λίγους απομείναντες βετεράνους της Μάχης της Κρήτης και συγκεκριμένα τον Alf Carpenter ( 105 χρονών ) στο Σύδνεϋ, τον Les Cook ( 100 χρονών ) στην Καμπέρα και τον Charlie Parrott ( 102 χρονών ) στην Μελβούρνη.

Ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νεα Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης σε δηλώσεις εξέφρασε την χαρά του, όπου μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγο της πανδημίας, θα έχουμε μαζί μας αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ευχαριστώντας προσωπικά τον Αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κ. Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για την αποδοχή της πρόσκλησης των εκδηλώσεων του 2022. Ο κ. Τσουρδαλάκης καλωσορίζει στην Αυστραλία τον Υπαρχηγό Ιωάννης Δρυμούση και τον Σμήναρχο Μιλτιάδη Μηλίτση και τους εύχεται κάθε επιτυχία κατά την παραμονή τους στους Αντίποδες.



/www.rethemnosnews.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά