ΚΕΤΧ και 6η ΥΠΕ συνεργάζονται στο Πρόγραμμα Αγωγής ΥγείαςΤο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που θα εφαρμοστεί κατόπιν πρωτοβουλίας της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το ΚΕΤΧ Πατρών, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στις 13:00, στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη.

Το πρόγραμμα αφορά ενημερωτικές θεματικές ενότητες που άπτονται της ατομικής υγιεινής, των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, των εξαρτήσεων από ουσίες και αλκοόλ, την εκμάθηση τεχνικών ΚΑΡ.ΠΑ, τη Δωρεά Μυελού των Οστών, την προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κτλ.
Η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022. Οι ενημερώσεις θα γίνονται από έμπειρους επαγγελματίες υγείας και εθελοντές των συνεργαζόμενων φορέων μέσα σε χώρους του στρατοπέδου, κατά τις πρωινές ώρες. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι έναν μήνα, περίπου.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δύο θεσμοί, με στόχο την πρόληψη και διατήρηση υγιών συνθηκών διαβίωσης μέσα στο στρατόπεδο. Βασικός σκοπός τίθεται η απόκτηση καθημερινών συνηθειών που συμβάλλουν στην κοινωνική ευεξία και στη δημιουργία συλλογικής υγειονομικής συνείδησης σε βάθος χρόνου για την αποφυγή χρονίων παθήσεων όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, ο καρκίνος, τα καρδιολογικά νοσήματα και άλλα. Μέλημα και των δύο θεσμών, είναι η διασφάλιση της υγείας του γενικού πληθυσμού.Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά