Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ στα «Ελευθέρια 2022» στην Αλεξανδρούπολη και στο Διδυμότειχο

 
Στις 14 και 15 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο εορτασμού της 102ης επετείου των «Ελευθέριων 2022» έλαβαν χώρα οι κάτωθι εκδηλώσεις στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»):

• Το Σάββατο 14 Μαΐου τα «Ελευθέρια 2022» στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Οι εκδηλώσεις περιέλαβαν Θεία Λειτουργία - Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη, κατάθεση στεφάνων και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος, ο Διοικητής του Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το απόγευμα ο Αρχηγός ΓΕΣ, προσκεκλημένος από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, συμμετείχε στην αφή της φλόγας της έναρξης των αγώνων «VIA EGNATIA RUN», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
• Την Κυριακή 15 Μαΐου τα «Ελευθέρια 2022» στο Διδυμότειχο, τα οποία περιέλαβαν Θεία Λειτουργία-Δοξολογία στον Ι.Μ.Ν. Παναγίας Ελευθερώτριας, τελετή εγκαινίων του Μνημείου Τιμής και Μνήμης των Θρακών Προσφύγων, κατάθεση στεφάνων, μετονομασία της οδού «Νίκης» σε οδό «XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού» και ανακήρυξη του Αρχηγού ΓΕΣ από το Δήμο ως Επίτιμο Δημότη της πόλης, για την προσφορά του στην προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή. Στις εκδηλώσεις, πέραν του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, συμμετείχαν μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιανόγλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου, κ.κ Δαμασκηνός, ο Διοικητής του Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, εκπρόσωποι των θρησκευτικών αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά