ΓΕΕΘΑ: Υπογραφή "Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος – Κύπρου – Αρμενίας" για το 2022
Το "Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας - Κύπρου - Αρμενίας" για το 2022 υπεγράφη στο Ερεβάν της Αρμενίας στις 10 Μαΐου στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλες χώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το Κοινό Σχέδιο Δράσης υπεγράφη από τον τμηματάρχη του Τμήματος Προγραμματισμού και Υλοποίησης Στρατιωτικής Συνεργασίας της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, σμήναρχο Σωκράτη Σερβέ, τον διευθυντή Δ' Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου συνταγματάρχη Λουκά Χατζηκωνσταντά και τον Επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Συνεργασιών του υπουργείου 'Αμυνας της Αρμενίας Levon Ayvazyan.
Το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το 2022 αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχο του 2021 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Τριμερούς Στρατιωτικού Διαλόγου Ελλάδος - Κύπρου - Αρμενίας.

Μεταξύ άλλων δράσεων, περιλαμβάνει:

- Τη συμμετοχή προσωπικού σε εθνικές ασκήσεις και δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

- Συνεκπαιδεύσεις Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

- Την πραγματοποίηση συνεκπαιδεύσεων με χρήση εξομοιωτών.

- Την ανταλλαγή εμπειριών και διδαγμάτων από την χρήση Συστημάτων Αεράμυνας και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Μάχης.

- Την ακαδημαϊκή συνεργασία της Σχολής Εθνικής 'Αμυνας, της Ακαδημίας Ασφάλειας και 'Αμυνας της Κύπρου και του National Defence Research University της Αρμενίας.

- Επιτελικές συναντήσεις για την κατάρτιση και υπογραφή του Κοινού Σχεδίου Δράσης για το 2023.

Με την υπογραφή του Κοινού Σχεδίου Δράσης για το 2022 και μέσω της διεξαγωγής δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης που επαυξάνουν το επίπεδο μαχητικής ικανότητας και το επίπεδο διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος, Κύπρου και Αρμενίας ενισχύεται η κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων με σκοπό την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

msn


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά