Μεγάλο deal της Siamidis SA για προμήθεια στρατιωτικών ρούχων σε τέσσερις σκανδιναβικές χώρες

 

Μεγάλο deal της Siamidis SA για προμήθεια στρατιωτικών ρούχων σε τέσσερις σκανδιναβικές χώρες© Shutterstock Μεγάλο deal της Siamidis SA για προμήθεια στρατιωτικών ρούχων σε τέσσερις σκανδιναβικές χώρες

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική εταιρεία SIAMIDIS SA, που δραστηριοποιείται στον τομέα των technical textiles, αλλά και για τον κλάδο ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας της χώρας μας, αποτελεί η σύμβαση με τέσσερις Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία), στo πλαίσιo της αμυντικής συνεργασίας NORDEFCO (Nordic Defence Cooperation).

Η σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη και παραγωγή ολοκληρωμένου συστήματος ένδυσης του στρατιωτικού προσωπικού συνολικού προϋπολογισμού 425 εκ. € για την περίοδο 2022-28. To σύστημα ένδυσης περιλαμβάνει από εσώρουχα μέχρι και ενδύματα που απαιτούνται ακόμα για περιοχές με ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, από τον αρκτικό κύκλο, την τροπική ζώνη έως και την έρημο. Οι τέσσερις χώρες καθόρισαν από κοινού τα ελάχιστα επίπεδα προστασίας, τις συνθήκες χρήσης, τις απαιτήσεις άνεσης και την απαιτούμενη λειτουργικότητα των προϊόντων. Η εταιρεία SIAMIDIS SA παράγει όλα τα ενδύματα του συστήματος πέραν των εσωρούχων και η εκτιμώμενη αξία εξαγωγών στο πλαίσιο της σύμβασης ξεπερνά τα 340 εκατ. €.

Στην αρχική φάση εκδήλωσαν ενδιαφέρον 28 κοινοπραξίες εταιρειών από Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε σε τρεις φάσεις με τεχνική και οικονομική αξιολόγηση. Εκτός των εργαστηριακών ελέγχων και προσομοιώσεων λειτουργίας, στο τελικό στάδιο της τεχνικής αξιολόγησης έγινε εξάμηνη πρακτική δοκιμή του κάθε συστήματος από 160 άτομα στην Σκανδιναβία, την Κεντρική Ευρώπη και την Αυστραλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη και η πιστοποίηση του συστήματος που πρότεινε η SIAMIDIS SA και το οποίο τελικά επιλέχθηκε, διήρκησε τέσσερα χρόνια και απαίτησε επενδύσεις περί του 1 εκατ. € για εργαστηριακούς ελέγχους και πρωτότυπα ενδυμάτων.

Η επιτυχία της SIAMIDIS SA που είναι εγκατεστημένη στα Οινόφυτα Βοιωτίας και δραστηριοποιείται παραγωγικά στην κλωστοϋφαντουργία από το 1961, με εξαγωγές σε ποσοστό άνω του 75% του ετησίου κύκλου εργασιών, αποτελεί και μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική βιομηχανία ένδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας η οποία βρίσκεται σε πολύ ψηλό επίπεδο από πλευράς τεχνολογίας και καινοτομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) συγχαίρει την εταιρεία SIAMIDIS SA για αυτή την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επιτυχία.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά