Θρίλερ σε εκπαιδευτική άσκηση: Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από C130 στα 5000 πόδια

Αλεξιπτωτιστής κρεμιέται στον αέρα έξω από C130Σε τραγωδία κινδύνεψε να μετατραπεί εκπαιδευτική άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι επιχείρησαν άλμα από C130, όταν ένας από αυτούς δεν κατάφερε να απελευθερωθεί από το ειδικό σχοινί.


Ειδικότερα, το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων για να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική άσκηση με ρίψεις αλεξιπτωτιστών. Όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε και έφτασε στα5000 πόδια άνοιξε την πλαϊνή του πόρτα, προκειμένου να ξεκινήσει η πτώση.

Μετά την αντιστροφή μέτρηση, ο πρώτος από τους 40 αλεξιπτωτιστές που επέβαιναν στο C-130 πήδηξε στο κενό. Το αλεξίπτωτό του, όμως, δεν απελευθερώθηκε από το ειδικό σχοινί με αποτέλεσμα ο αλεξιπτωτιστής να κρεμαστεί στο κενό, έξω από το αεροπλάνο για κάποια λεπτά της ώρας.


Οι συνάδελφοι του, δρώντας άμεσα με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, τράβηξαν τον άτυχο αλεξιπτωτιστή στην καμπίνα του αεροσκάφους και τον έσωσαν, χωρίς κανένας να τραυματιστεί.

Ο «αιωρούμενος συρόμενος αλεξιπτωτιστής», όπως ονομάζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που παρουσιάστηκε, είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.

mononews
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά