Ποταμούλα: Καμαρώνει για τον «Εύζωνα της» στην Μελβούρνη

 


Καμαρώνει η Ποταμούλα για τον δικό της Εύζωνα που υπηρετεί στην Προεδρική Φρουρά στη Μελβούρνη. Πρόκειται για τον Εύζωνα Κωνσταντίνο Παπαθανάση, γιό του Σωτήρη και της Πολυξένης Παπαθανάση.

Παρευρέθηκε μαζί με άλλους Εύζωνες σε εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και της Εορτής του Πάσχα, σε πόλεις της Αυστραλίας και συγκεκριμένα στην Μελβο

Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 - Το Χαμόγελο του Παιδιού
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στιγμιότυπο ο Εύζωνας Κωνσταντίνος Παπαθανάσης από την εκδήλωση μνήμης στο Alphington Grammar. Φωτογραφία: Κώστας Ντεβές

Στην «Πλατεία Λήμνου» στο Albert Park, για την τελετή που διοργάνωσε για το ΑNZAC η Επιτροπή Μνήμης Λήμνου-Καλλίπολης (Lemnos Gallipoli Commemorative Committee), το πρωί της Μ. Πέμπτης, ήταν η πρώτη επίσημη παρουσία των Ευζώνων στη Μελβούρνη μετά την άφιξή τους από την Ελλάδα τη Μ. Τετάρτη.


Το άγημα της Προεδρικής Φρουράς, όπως ήταν αναμενόμενο, τράβηξε την προσοχή των φωτογραφικών φακών των επαγγελματιών, αλλά και των καμερών των κινητών τηλεφώνων των παρευρισκόμενων -και περαστικών- που θέλησαν να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Από τους Εύζωνες, οι 4 που φορούσαν τις παραδοσιακές στολές, με το γνωστό άψογο βηματισμό, πήραν θέσεις εμπρός από το χάλκινο μνημείο (Lemnos Gallipoli Memorial), το οποίο, από το 2015 -κατόπιν πρωτοβουλίας της Lemnos Gallipoli Commemorative Committee- δεσπόζει στην «Πλατεία Λήμνου» και είναι αφιερωμένο στις Αυστραλές νοσοκόμες και τους στρατιώτες (ANZACs) που βρέθηκαν στη Λήμνο κατά την εκστρατεία της Καλλίπολης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Επρόκειτο για την πρώτη επίσημη «Αnzac Day Service» στην Πλατεία Λήμνου και ήταν ιδιαίτερη τιμή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αγήματος της Προεδρικής Φρουράς, επεσήμανε ο κ. Λι Ταρλάμης (Lee Tarlamis ΟΑΜ MP), πρόεδρος της Lemnos Gallipoli Commemorative Committee.

Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Χριστίνα Δεσποτέρη (Christina Despoteris), ενώπιον πολλών παρευρισκόμενων, επίσημων και μη. Μεταξύ αυτών, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βικτώριας, των τοπικών Αρχών, η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής, Μαρία Βαμβακινού, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Εμμανουήλ Κακαβελάκης και ο γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου Βικτωρίας, Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Από δεξιά ο Κωνσταντίνος ΠαπαθανάσηςΦωτογραφία: «Νέος Κόσμος»/Κώστας Ντεβές
Φωτογραφία: «Νέος Κόσμος»/Κώστας Ντεβές
Από αριστερά ο Κωνσταντίνος Παπαθανάσης.

Οι Εύζωνες επισκέφθηκαν τα πρωινά ελληνικά σχολεία της Μελβούρνης

Οι Εύζωνες στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη. Φώτο: Supplied
Στιγμιότυπο από την παρουσία των Ευζώνων στο Alphington Grammar. Φώτο: Κώστας Ντεβές
Ο Κωνσταντίνος Παπαθανάσης δεύτερος από δεξιά.

Αποθέωση γνώρισαν σήμερα οι Εύζωνες που έλαβαν μέρος στην παρέλαση για το ANZAC DAY στο Shrine of Remembrance της Μελβούρνης.Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και πολυάριθμοι ομογενείς που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις εμφανίστηκε το Άγημα της Προεδρικής Φρουράς.Πολλοί μάλιστα φώναζαν «Ζήτω η Ελλάδα», «Γεια σας λεβέντες» και «Καλώς μας ήρθατε» ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.Για όσους έλαβαν μέρος στην σημερινή παρέλαση αλλά και για όσους την παρακολούθησαν ήταν μι συναισθηματικά φορτισμένη εκδήλωση προς τιμήν των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας του Οθωμανούς στην Καλλίπολη κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.Για τους Έλληνες της Μελβούρνης η συναισθηματική φόρτιση ήταν ακόμα πιο έντονη εξαιτίας της παρουσίας των Ευζώνων από την Προεδρική Φρουρά.


Κυριακή του Πάσχα: Ο “Εσπερινός της αγάπης” στην Αυστραλία

Ο Εύζωνας Κωνσταντίνος Παπαθανάσης τρίτος στην σειρά.
Μετά την πανδημία ο Ελληνισμός της Αυστραλίας γιόρτασε μαζικά και με λαμπρότητα το Πάσχα-Με τους Έλληνες του Σίδνεϊ έκανε Ανάσταση και ο πρωθυπουργός Scott Morrison

Πηγή: potamoulanews.blogspot.com

Ποταμούλα: Καμαρώνει για τον «Εύζωνα της» στην Μελβούρνη - AgrinioPress

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά