Ψηφιοποιούνται οι αεροφωτογραφίες του στρατού - Προκηρύχθηκε έργο αξίας 8,7 εκατ.

    Της Τέτης Ηγουμενίδη       tigoumenidi@naftemporiki.gr     

Ψηφιοποιούνται οι αεροφωτογραφίες του στρατού - Προκηρύχθηκε έργο αξίας 8,7 εκατ.
© naftemporiki.grΨηφιοποιούνται οι αεροφωτογραφίες του στρατού - Προκηρύχθηκε έργο αξίας 8,7 εκατ.


Έργο υπό τον τίτλο «Ψηφιοποίηση διαχρονικού αρχείου αεροφωτογραφιών της γεωγραφικής υπηρεσίας στρατού -ανάπτυξη και παροχή ψηφιακών υπηρεσιών» προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας, εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.



Ο προϋπολογισμός του - εκτιμώμενη αξία σύμβασης ανέρχεται σε 8,709 εκατ. μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ (προϋπολογισμός με ΦΠΑ 10,800).

Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΤΠΑ και από Εθνικούς Πόρους. Οι δαπάνεςθα βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η διάσωση του διαχρονικού αρχείου αεροφωτογραφιών (Α/Φ) της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, η μετατροπή των διαθέσιμων αναλογικών Α/Φ σε ψηφιακή μορφή, η αρχειοθέτηση, η καταλαγοποίηση τους και η δημιουργία μεταδεδομένων για την ανάπτυξη και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, το αντικείμενο περιλαμβάνει α) τη συντήρηση - αποκατάσταση και ανατύπωση φθαρμένων αρνητικών και έντυπων Α/Φ, τόσο των φιλμ σε ρολό (roll film) όσο και των κομμένων αρνητικών φιλμ (cut sheets), 70.000 περίπου Α/Φ, από το 1938 έως και το έτος περάτωσης του εν λόγω έργου, β) την ψηφιοποίηση 290.000 Α/Φ περίπου, γ) την αρχειοθέτηση, καταλογοποίηση και δημιουργία μεταδεδομένων του συνόλου των Α/Φ 380.000 περίπου, δ) καθώς και την ανάπτυξη και παροχή ψηφιακών υπηρεσιών.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά