Παναγιωτόπουλος: Εχουν πληρωθεί οι υπηρεσίες που εκτελέσθηκαν τα έτη 2019 και 2020- Ψάχνουμε τρόπο για αυτές του 2021

 





Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Οικονομική αποζημίωση εκτέλεσης υπηρεσιών Αργιών 2018- 2021», σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), τα ακόλουθα: 

Η αναστολή καταβολής της αποζημίωσης των υπηρεσιών για το έτος 2018 αποφασίστηκε με την υπ’αριθμ.6/26-3-18 Απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, λόγω έλλειψης των αναγκαίων πιστώσεων στο λειτουργικό προϋπολογισμό (Π/Υ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

 Εντούτοις, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, κατόπιν σχετικής προβολής απαίτησης το προηγούμενο διάστημα αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του Π/Υ του ΓΕΣ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ). Απότοκο των συντονισμένων ενεργειών της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, σε αγαστή συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ, ήταν η ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ και συνακόλουθα του ΓΕΣ, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις, προκειμένου να καταβληθεί στα στελέχη του ΣΞ η αποζημίωση για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις τοπικές αργίες για το έτος 2020.

 Ως εκ τούτου, έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμείς αποζημιώσεις των εν λόγω υπηρεσιών, που εκτελέσθηκαν τα έτη 2019 και 2020. Στην παρούσα φάση, έχουν αναληφθεί οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ενισχυθεί, έτι περαιτέρω, ο Π/Υ ΓΕΣ και να ολοκληρωθεί η καταβολή -2- αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, κατά τις αντίστοιχες αργίες έτους 2021.

 Τέλος, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, σας γνωρίζουμε ότι το ΥΠΕΘΑ καταβάλει διαρκώς κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προβαίνοντας σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης του προσωπικού, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου προϋπολογισμού. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά