Οικονομική Αποζημίωση Εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών 2018 - 2021

 

 

  1. Σας γνωρίζουμε και σύμφωνα με το (α) σχετικό, ότι προβλέπεται η καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης του προσωπικού που εκτέλεσαν υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές, καθώς και τις επίσημες κατά τόπους αργίες.
  1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου έχει αναδείξει το παραπάνω θέμα πολλάκις φορές σύμφωνα με τα (β),(γ),(δ),(ε),(στ) και (ζ) σχετικά και είδαμε με ιδιαίτερο προβληματισμό και δυσαρέσκεια ότι η πληρωμή των 24ώρων υπηρεσιών αργιών του προσωπικού δεν έχει υλοποιηθεί καθόλου για όλο το έτος του 2018, και για όλο το έτος 2021 σύμφωνα με τα όσα ορίζει το (α) όμοιο.
  1. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά το έτος του 2019-2020 και το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ) και τις καταθέσεις σχετικών Ερωτήσεων  στη Βουλή με  Αρ.Πρωτ.: 6645/22-03-19 από τον Βουλευτή Ν.Δ Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, επίσης, με Αρ. Πρωτ.: 6980/01/06/2020 – 1537/29-11-2021 από τον Πρόεδρο Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο Κυριάκο και Βουλευτή κ. Αντώνιου Μυλωνάκη με Αρ. Πρωτ.: 7786/05-07-21.   
  1. Ωστόσο, η παραπάνω καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης του Στρατιωτικού προσωπικού του Σ.Ξ., που εκτέλεσαν υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές, καθώς και τις επίσημες κατά τόπους αργίες, παρόλο που τελειώνει ο 2ος μήνας του έτους 2022, δυστυχώς, η εν λόγω οικονομική αποζημίωση δεν έχει καταβληθεί ακόμα στους δικαιούχους. Όπως, δεν έχει καταβληθεί και για το έτος του 2018, όπου παρόλο την δέσμευση του πρώην Υ.ΕΘ.Α κ. Ευάγγελου Αποστολάκη τον Απρίλιο του 2019 σύμφωνα και με την απάντηση Φ.900 α/2054/16539/Αθήνα, 9 Απριλίου 2019, που δόθηκε από τον ίδιο, ουδέ ποτέ καταβλήθηκε η εν λόγω οικονομική αποζημίωση του έτους 2018. Υπενθυμίζοντας σε όλους ότι, το 2018 ο Πρώην Υ.ΕΘ.Α. κ. Ευάγγελος Αποστολάκης κατείχε το αξίωμα του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., όπως επίσης, το 2018 ο Πρώην ΥΦ.ΕΘ.Α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής κατείχε το αξίωμα του Αρχηγού Γ.Ε.Σ.. Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι τον Σεπτέμβριο του 2019, κατόπιν συναντήσεως του πρώην ΥΦ.ΕΘ.Α. κ. Αλκιβιάδη Στεφανή με αντιπροσωπεία μελών του Δ/Σ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, υπήρχε η υπόσχεση ότι θα καταβληθεί η εν λόγω οικονομική αποζημίωση για το Στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. για το έτος 2018, ξεχνώντας παράλληλα να μας ενημερώσει, ότι υπάρχει απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου με την υπ' αριθμ. 6/26 Μαρ 18, στο οποίο Ηγούταν ο ίδιος, όπου αποφασίστηκε η αναστολή καταβολής της εν λόγω αποζημίωσης  του  προσωπικού  για  το  έτος  2018, λόγω έλλειψης αναγκαίων πιστώσεων στον λειτουργικό προϋπολογισμό (Π/Υ) του ΓΕΣ, καθώς ποτέ δεν ενημερώθηκε επίσημα και για ακατανόητους λόγους το προσωπικό από το ΓΕΣ για την εν λόγω απόφαση.                                                                                                                        
  1. Σύμφωνα με τα παραπάνω, φαίνεται ξεκάθαρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός που υφίσταται το Στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. στην συγκεκριμένη απλήρωτη οικονομική αποζημίωση για το έτος 2018, παρόλο την υπόσχεση από 2 Ηγέτες της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α., όπου το 2018 οι ίδιοι βρίσκονταν ως Αρχηγοί στην Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α., με αποτέλεσμα το Στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. να χάσει τα δεδουλευμένα του και να παραμείνει απλήρωτο ακόμα και μετά από 4 χρόνια. Για ακόμη μία φορά το προσωπικό του Σ.Ξ υφίσταται άλλη μία κατάφορη αδικία έναντι της Π.Α και Π.Ν που αφορά την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης 24ώρων υπηρεσιών αργιών. Για να ανταπεξέλθουν τα στελέχη σε όλο αυτό το πλέγμα υποχρεώσεων εκτελούν αρκετές υπηρεσίες ανά μήνα μακριά από τις οικογένειες τους σε ημέρες Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Πάσχα, όπως επίσης, εργάζονται πέραν του προγράμματος ωρών εργασίας και εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο οικογενειακός τους οικονομικός προϋπολογισμός.
  1. Ευελπιστούμε να εισακουστούμε στο εν λόγω σοβαρό θέμα και να δοθεί άμεσα λύση ώστε, να καταβληθεί η πληρωμή των 24ώρων υπηρεσιών αργιών του έτους 2021 και να λάβουν αναδρομικά του έτους 2018, όπως ακριβώς έγινε για τα έτη 2019-2020.
  1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου παραμένει πιστή στην διάθεση των συναδέλφων, ώστε να αναδείξει κάθε πρόβλημα και αδικία για να προβεί σε κάθε διεκδίκηση και επίλυση υπέρ του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
  1. Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να προβεί στις όποιες ενέργειες για την διόρθωση αδικίας και διαχωρισμού που υφίσταται το Στρατιωτικό προσωπικού του ΣΞ έναντι του ΠΝ και ΠΑ.
  1. Επίσης, το παρόν έγγραφο κοινοποιείται για ενημέρωση προς τους Βουλευτές Δωδεκανήσου, Ελληνική Λύση, Μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. και Μ.Μ.Ε..

                                                    

 

 

 Με εκτίμηση.

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο                                                Ο

             Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας

      Αντωνόπουλος Νικόλαος               Κεφαλάς Ανέστης

                                                                                   Επχιας (ΠΖ)                                Ανθστης (Ο)                                                                        

           Τηλ: 6971601974                         Τηλ: 6977422225  

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά