Η καταβολή του χρηματικού βραβείου στους αριστούχους μαθητές θα ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου

 






Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, με θέμα «Βράβευση Αριστούχων Μαθητών (ΒΑΜ) Σχολικού Έτους 2020-2021», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

 Κατ’ αρχάς, από την 4η Οκτωβρίου 2021, με έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) καθορίσθηκαν τα κριτήρια και οι διαδικασίες υποβολής των δικαιολογητικών για την καταβολή του συγκεκριμένου χρηματικού βραβείου. Συνεπώς, τα διακινούμενα, ανωνύμως, μέσω ιστοσελίδων του διαδικτύου περί μη καταβολής του ως άνω χρηματικού βραβείου, είναι παντελώς ανυπόστατα.

 Μάλιστα, μία από τις παραπάνω αναφορές, η οποία έλαβε χώρα την 6η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους, σε ιστοσελίδα αμυντικού και διπλωματικού ενδιαφέροντος, διαψεύστηκε, από την ίδια με νεότερη ανάρτησή της. Περαιτέρω, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση, της τάξης του 32,24%, των δικαιούχων σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά. 

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μαθητές και μαθήτριες αυξήθηκαν από 1520 σε 2010. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αύξηση του έργου και του χρόνου της καταχώρησης, καθώς και του ελέγχου και ταξινόμησης των σχετικών δικαιολογητικών των δικαιούχων, η οποία σε συνδυασμό με την προσπάθεια αποφυγής του συγχρωτισμού του προσωπικού, επέφερε μια σχετικά μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών. 

Συναφώς, προέκυψε η ανάγκη εξεύρεσης επιπρόσθετων πόρων για την κάλυψη του συνόλου των δικαιούχων αριστούχων μαθητών. -2- 

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι, εκτίμηση του ΓΕΣ είναι ότι η καταβολή του χρηματικού βραβείου θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά