Έρχονται τα Rafale

 

© Παρέχεται από: sofokleousin.gr

Το 2022 φέρνει και τα Rafale στα αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού σε λιγότερες από 20 μέρες αναμένεται να προσγειωθούν στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Έξι μεταχειρισμένα Rafale F3R της ΠΑ, δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια, αναμένεται να προσγειωθούν στην 332Μ της 114ΠΜ στις 19 Ιανουαρίου, εκτός και αν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.

Στα κόκπιτ τους θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι που εκπαιδεύονται στη Γαλλία και θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα ιπτάμενων στον τύπο.

Η Τουρκία

Η Τουρκία έχει ενοχληθεί από την αναβάθμιση του οπλοστασίου ελληνικής πολεμικής πλευράς με τα Rafale και γι'αυτό αεροσκάφη ίδιου τύπου και F-15 του Κατάρ, βρίσκονται ήδη σε τουρκικά αεροδρόμια, με την Άγκυρα να προσπαθεί να γνωρίσει τα νέα μαχητικά.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι να προβλεφθεί η συνέχεια του Τουρκο-Καταριανού εγχειρήματος διότι άλλο θέμα είναι πετάξουν Τούρκοι πιλότοι με Rafale ή να εξασκηθούν απέναντί τους σε ασκήσεις και άλλο να πετάξουν καταριανά μαχητικά σε παραβιάσεις απέναντι σε ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Το τελευταίο θεωρείται απίθανο.

Επίσης, αλλά και τα μαχητικά του εμιράτου δεν είναι ακριβώς ίδια με τα ελληνικά F3R, αλλά έχουν κάποιες διαφορές που σύμφωνα με τους Γάλλους, οι Τούρκοι δεν είναι πιθανό να αποκτήσουν πλήρη γνωμη για τα νέα ελληνικά μαχητικά.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά